Новини

01 Лютого, 2021 р., 12:53
Протягом 2020 року відділом «Центр надання адміністративних послуг» Таїровської селищної ради надано 14 137 послуг. Чисельність працівників становить 9 осіб: керівник центру, 6 адміністраторів, 2 державних реєстратори. У ЦНАПі надається більш ніж 90 видів адміністративних послуг: - реєстрація місця проживання та надання різноманітних довідок; - реєстрація прав на нерухоме майно та їх обтяжень; - реєстрація юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців; - паспортні послуги; - соціальні послуги. Працівники ЦНАП мають доступ до: - Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань; - Державного реєстру речових прав на нерухоме майно; - Державного реєстру актів цивільного стану громадян; - Єдиного державного демографічного реєстру; - Реєстру територіальної громади. Надалі планується введення комплексної послуги є-Малятко, за допомогою якої батьки малюків зможуть за бажанням на вибір замовити до 10 послуг за однією заявою. Адміністратори з реєстрації місця проживання пройшли відповідне навчання, склали тести та зареєструвалися у Єдиному державному веб-порталі електронних послуг «Портал Дія» для надання послуги є-Малятко. Також найближчим часом планується підписати узгоджене рішення про взаємодію з Державною службою України з питань геодезії, картографії та кадастру та надавати земельні послуги: витяги з ДЗК, витяги про нормативну грошову оцінку земель та інше. Окрім того, з метою підвищення якості надання адміністративних послуг та для запровадження вказаних вище послуг, необхідним є встановлення програмного комплексу автоматизації ЦНАП. Наразі головою вже підписана Заявка на підключення до ІС «Вулик». ІС «Вулик» – це підсистема загальнонаціональної системи електронної взаємодії органів виконавчої влади, яка розроблена з метою підвищення доступності та якості надання послуг та забезпечення надійного зберігання й захисту інформації.
01 Лютого, 2021 р., 11:51
На черговій апаратній нараді Таїровської селищної ради було розглянуте питання стану роботи з боржниками щодо надходження податку на землю та оренди на землю за 2020 рік. Станом на 1 січня 2021 року з юридичними особами укладено 41 договір оренди, за якими недоїмка надходжень до бюджету складає 791 608 гривень, а з фізичними особами укладено 89 договорів, за якими недоїмка до бюджету складає 193 813 гривень. Надходження земельного податку до бюджету громади становить: з юридичних осіб (сплатило 183 особи) – 20 млн 285 тис., з фізичних осіб (сплатило 2225 осіб) – 668 тис. грн. «Першочергово необхідно провести інвентаризацію земельних ділянок на території Таїровської селищної ради та роботу з боржниками. Адже – це надходження до бюджету. За ці кошти ми будуємо садочки, школи або інші соціальні об’єкти. Тому це питання необхідно вирішити якнайшвидше», - зазначив секретар Таїровської селищної ради Олександр Орлов. Також у засіданні взяли участь Таїровський селищний голова Тимур Хасаєв, заступники селищного голови, начальники управлінь та відділів.
30 Січня, 2021 р., 12:21
Працівники ЖКП КП «Таїрове» ліквідують наслідки негоди, яка сталася на території громади 27-28 січня. Комунальники прибирають дерева та гілки, що впали на лінії електромереж.
30 Січня, 2021 р., 12:19
1 лютого в Одеській області значний сніг (приріст снігового покриву 5-10 см), вдень сніг з переходом у дощ, ожеледь, налипання мокрого снігу, пориви вітру 15-20 м/с. 30-31 січня на дорогах, крім південно-східної частини країни, ожеледиця (І рівень небезпечності, жовтий). Погодні умови 1 лютого можуть спричинити відключення енергозабезпечення окремих населених пунктів та порушення руху автотранспорту на окремих ділянках доріг! За даними Головного управління ДСНС України в Одеській області.
29 Січня, 2021 р., 12:27
Крути – одна з трагічних і водночас легендарних сторінок в історії українських визвольних змагань 1917-1921 років. Завдяки звитязі та сміливості українських воїнів ворожий наступ більшовиків на Київ було зупинено на декілька днів. У цей час відбувалися переговори між Українською Народною Республікою і країнами Четверного союзу. 9 лютого 1918 року Брестський мирний договір було підписано. Він означав визнання самостійної Української Народної Республіки суб’єктом міжнародних відносин.
28 Січня, 2021 р., 12:04
Україна перейшла до відкритих ринків електроенергії та газу, коли ціна на продукт, зокрема для населення, формується на ринку. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль 25 січня в ефірі програми «Свобода слова».
27 Січня, 2021 р., 11:38
З п’ятої ранку комунальники ЖКП КП «Таїрове» прибирають сніг з доріг та тротуарних доріжок. На дороги вийшли три одиниці спецтехніки: посипальна машина, екскаватор та трактор. Також до прибирання долучилися обслуговуючі організації ж/м «Радужний» та Совиньйону. У зв’язку з негодою не покидайте домівки без нагальної потреби та не користуйтеся особистим транспортом. Людей літнього віку, вагітних і дітей закликаємо максимально обмежити перебування на вулиці. Також радимо не залишати автівки під деревами й лініями електропередач, адже через негоду можливе падіння гілок і кабелів електромережі.
27 Січня, 2021 р., 11:28
Через штормовий вітер та сильні опади частина Таїровської громади залишилася без світла. Причина відключення – аварійна. Без електроенергії залишилися деякі вулиці житлових масивів «Чорноморки», «Чорноморки-2», "Дружного", Сухого Лиману та смт Таїрове. За інформацією Південного РЕМ електропостачання буде відновлено протягом двох годин.
26 Січня, 2021 р., 15:58
За прогнозами синоптиків, вночі 26 січня розпочнуться значні опати у вигляді снігу, які триватимуть протягом доби 27 січня. Очікується налипання мокрого снігу, ожеледь, ожеледиця та хуртовина. Вітер північний, 15-20 м/с. Учасникам дорожнього руху необхідно бути максимально уважними та обережними на дорогах. Не виїжджайте на літній гумі, не наражайте на небезпеку себе та інших. Дотримуйтесь швидкісного режиму та безпечної дистанції між автомобілями. Обов’язково користуйтеся пасками безпеки. У разі, якщо вам знадобиться допомога на дорозі, телефонуйте в Службу автомобільних доріг в Одеській області чи надсилайте свою геолокацію у Telegram, Viber, WhatsApp за тел. +380(67) 575 68 86 (цілодобово).

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь