ПОВІДОМЛЕННЯ про намір КП «ЖКП «ТАЇРОВЕ» коригування тарифів на централізоване водопостачання

Дата: 05.06.2021 10:00
Кількість переглядів: 1331

 

ПОВІДОМЛЕННЯ

Про намір КП «ЖКП «ТАЇРОВЕ» коригування тарифів на централізоване водопостачання , з 01.07. 2021 рік

 

 

 

Відповідно до ст. 10 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», керуючись Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України 05 червня 2018 року № 130 «Про затвердження Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності» КП «ЖКП «ТАЇРОВЕ» доводить до відома споживачів інформацію про намір звернутися до Таїровської  селищної ради із заявою про  встановлення тарифів  на послуги централізованого водопостачання на 2021 рік, яке надає КП «ЖКП «ТАЇРОВЕ».

Приведення тарифів до економічно обґрунтованого рівня є необхідним заходом для належного функціонування підприємства та безперервного забезпечення споживачів питною водою.

При цьому, встановлення економічно обґрунтованих тарифів на централізоване водопостачання на рівні, який покриває всі витрати в собівартості цих послуг, є вимогою чинного законодавства України (Законів України «Про ціни та ціноутворення», «Про питну воду та питне водопостачання», «Про державне регулювання у сфері комунальних послуг»). Зокрема відповідно до статті 10 Закону України «Про державне регулювання у сфері комунальних послуг» тарифи на комунальні послуги суб’єктів природних монополій та суб’єктів господарювання на суміжних ринках повинні забезпечувати відшкодування всіх економічно обґрунтованих планових витрат на їх виробництво з урахуванням планового прибутку.

До 01.01.2021 року діяли тарифи на водопостачання, які були встановлені:

- на послуги з централізованого водопостачання – Рішенням Виконавчого комітету  Таїровської селищної ради № 284  від19.10.2018 року,  в розмірі 9,16 грн., в т.ч. ПДВ.

На момент здійснення розрахунків Постановою НКРЕКП від 04.02.2020 № 283 змінено тарифи на водопостачання для споживачів ТОВ «Інфоксводоканал. В зв’язку із цим прямі витрати КП «ЖКП «ТАЇРОВЕ», а саме витрати на придбання води у ТОВ «Інфоксводоканал» збільшилися на  76,2 %.

В зв’язку із вищевикладеним, «КП «ЖКП «ТАЇРОВЕ» має намір здійснити зміну тарифів, з приводу чого, згідно діючого законодавства, звернулось до органів місцевого самоврядування для встановлення тарифів на послуги з централізованого водопостачання.

 

Таким чином тарифи на водопостачання з 01.07. 2021 році складатимуть:

- тариф на послуги з централізованого водопостачання в розмірі – 16,14 грн., в т.ч. ПДВ;

 

Зауваження і пропозиції приймаються протягом 10 календарних днів з дня публікації цього повідомлення, в друкованому засобі масової інформації, за адресою: 65496, Одеська область, Овідіопольський район, смт.Таїрове, вул. 40-річчя Перемоги 55, або на поштову скриньку E-mailjkp-tairovo@ukr.net.до 14.06.2021_року включно.

 

Розрахунок планових витрат на послуги водопостачання КП «ЖКП «ТАЇРОВЕ» на 2021 рік розміщений на офіційному сайті Таїровської селищної ради.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь