Новини

24 Травня, 2021 р., 16:36
  На території громади зареєстровано 4085 дітей, з них 37 дітей – сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, 1 дитина, яка перебуває в складних життєвих обставинах. Дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які прибули з районів проведення антитерористичної операції або тимчасово окупованих територій України в громаді немає, 8 дітей отримали статус дітей, які постраждали в наслідок збройних конфліктів, як такі, що зазнали психологічного насильства – зазначила у своїй доповіді начальник Служби у справах дітей Оксана Сороката. «Проблеми, на які необхідно акцентувати роботу Служби у справах дітей, з метою захисту прав та законних інтересів дітей – забезпечити раннє виявлення сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, надання їм комплексу послуг, з метою недопущення вилучення дітей з біологічних сімей» - наголосила  Оксана Сороката.   Також на апаратній нараді прозвучала ініціатива десь на початку червня провести зустріч з жителями Таїровської громади та відзвітувати їм, що ми зробили за півріччя, що ми будемо робити, що вже зробили. «Так, це слушна думка, треба залучити як можна більше фахівців, бо коли приходять люди до мене, вони кажуть щось не вийшло, сказали йти до вас. Я вважаю, що багато жителів громади захочуть висловити свої думки.» - зазначив Таїровський голова Тимур Хасаєв. Також Олександр Орлов зазначив, що на ГАРЯЧУ лінію телефонують люди та скаржаться на роботу 78 маршуту. Секретар Селищної ради дав завдання профільному Управлінню розібратися в цій ситуації, щоб жителі громади змогли спокійно їхати, без запізнень.  
24 Травня, 2021 р., 12:50
Якщо ваша дитина постраждала від сексуального насильства, ви стали свідком насильства над дитиною чи ви підозрюєте насильство над дитиною - повідомляйте в поліцію.
21 Травня, 2021 р., 15:51
В Таїровській селищній раді пройшов конкурс на заміщення вакантних посад посадових осіб органів місцевого самоврядування. Сьогодні кандидати складали іспит на посади:  •  начальник Управління організаційної роботи та зв'язків з громадськістю; • начальник відділу організаційної роботи та діловодства Управління організаційної роботи та зв'язків з громадськістю; • начальник відділу соціального захисту та охорони здоров'я населення Управління гуманітарної політики; • начальник відділу зв'язків з громадськістю Управління організаційної роботи та зв'язків з громадськістю; • начальник відділу архітектури, містобудування та архітектурно - будівельного контролю Управління містобудування, архітектури та землеустрою. Призначення на посади буде здійснено відповідно до чинного законодавства України.
19 Травня, 2021 р., 16:30
Про надання матеріальної допомоги жителям Таїровської селищної ради, про тимчасове влаштування дитини, яка лишилася без батьківського піклування в сім’ю родичів  та інші земельні питання було розглянуто сьогодні, 19 травня на засіданні виконкому в Таїровській селищній раді. З 40 питань порядку денного було прийнято 38. Також членами виконкому було схвалено проект рішення Таїровської  селищної ради «Про внесення змін до рішення Таїровської селищної ради від 24 грудня 2020 року № 15 –VIIІ «Про бюджет Таїровської територіальної громади на 2021 рік». Більш детальну інформацію дивіться на сайті https://tairovska-gromada.gov.ua/  у розділі офіційні документи Виконкому VIII скликання.
19 Травня, 2021 р., 14:55
Сьогодні керівництво Таїровської громади прийняло участь у відкритті лабораторії «Смартлаб» на вул. Трамвайній. Як зазначив Таїровський селищний голова Тимур Хасаєв: «Я на цей об'єкт дивлюся як на великий об'єкт незалежно від квадратури, бо це реально великий крок і вважаю це великим кораблем. Як то кажуть, великому кораблю – велике плавання, попутного вам вітру, всього найкращого, тільки вперед. Я знаю вас як професіоналів, і персонал і обладнання сучасне, найновіші технології. Тому я думаю, це той крок, який необхідний нашій громаді. Я вважаю, соціальні відкриття в пріоритеті і це полегшить життя всієї громаді і у вас, я думаю, клієнтів буде досить, тому тільки добра вам». При відкритті медичного закладу, керівництво Таїровської громади подарувала закладу картину видатного одеського земляка Овіка Зограбяна.    «Новий пункт в Совіньоні, перший в Таїровській ОТГ відкритий. Як засновник і головний лікар запрошую всіх. Ми завжди ставимося з розумінням і завжди готові допомогти і в консультації, і в діагностиці і якщо потрібно - потім направити до грамотних фахівців, з точки зору медицини ми відкриті і готові з вами співпрацювати. З коронавірусом зараз великі проблеми: людей не хочуть госпіталізувати поки не буде відповіді. Ми в терміновому випадку робимо за 4-6 годин відповідь аналізів від моменту забору матеріалу, тобто такого ні у кого немає». - зазначив головний лікар медичної лабораторії «Смартлаб» Костянтин Лобановський. Також до Костянтина Григоровича звернувся секретар Таїровської селищної ради Олександр Орлов з проханням  якщо можна, ми хочемо відкрити у 10 полі  консультаційний пункт, потрібно зібратися і все обговорити, бо в цей тяжкий час пандемії, це буде ще один вагомий внесок у здоров’я жителів громади.
17 Травня, 2021 р., 14:51
За січень-квітень 2021 року до бюджету Таїровської ОТГ до загального фонду фактично надійшло (без урахування трансфертів) 68 639,9 тис. грн, що забезпечило виконання бюджету на відповідний період на 125,6% до плану. Перевиконання плану становить майже 14 мільйонів гривень. Такі показники кошторису Таїровської ОТГ розглянуто сьогодні на апаратній нараді селищної ради. Зазначалося, що основними бюджетоутворюючими джерелами бюджету є оподаткування фізичних осіб, плата за землю, єдиний податок та акцизний податок. Найбільший обсяг надходжень бюджету Таїровської ОТГ припадає на податок на доходи фізичних осіб, що становить 28% питомої ваги від власних надходжень, податок на майно становить 30%, єдиний податок – 17%, акцизний податок - 16% - доповіла начальник фінансового управління Лариса Кохан. Таїровський селищний голова Тимур Хасаєв у своєму виступі наголосив, що потрібно наповнювати бюджет громади, бо від його наповнення залежить й добробут кожного жителя громади. Як зазначив з цього приводу секретар Таїровскої селищної ради Олександр Орлов, сьогодні необхідно зосередитись на збільшенні надходжень до бюджету громади. « Наші управління, управління економіки разом з юридичним відділом мають розробити план, як ми будемо працювати з боржниками. Компанії які брали участь у будівництві на теріторіі Таїровської громади не сплатили кошти до бюджету. Тому прошу найближчим часом надати плани, які ми вже розробили. Це потрібно для поповнення бюджету, особливо до бюджету розвитку». Також секретар Таїровської селищної ради Олександр Орлов зазначив необхідність посилення контролю надходжень транспортного податку та запропонував запросити представників Національної поліції, щоб отримати базу по руховому майну, яке є в Таїровській громаді, для уточнення показників поповнення бюджету ОТГ. Одним з питань апаратної наради Таїровської селищної ради було також підвищення ефективності комунікації між владою та жителями громади. Як зазначив з цього приводу виконуючий обов’язки начальника відділу зв’язків з громадкістю селищної ради Владислав Станков, найближчим часом в ОТГ з’явиться телефон гарячої лінії, за допомогою якого кожен житель громади зможе звернутися з проблемою. «Ми живемо в умовах цифрової комунікації що формує особливий підхід до управління інформацією, а саме швидкість реагування на отриману інформацію є вирішальною. Основна зовнішня комунікація відбувається сьогодні через письмове звернення громадян і часто реагування на проблеми громади відбувається повільно, а іноді стає неактуальним. Щоб поліпшити цю роботу нам необхідно надати можливість населенню оперативно звертатися до ради і оперативно реагувати на події, що відбуваються у вигляді розв'язання проблеми і інформування», — зазначив він.
14 Травня, 2021 р., 11:35
План розвитку соціальної інфраструктури громади обговорили в Таїровській селищній раді. У заході також взяли участь голова Одеської обласної ради Григорій Діденко та народний депутат України Сергій Колебошин.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь