Новини

14 Червня, 2021 р., 15:16
   Сьогодні було підписано Меморандум про співпрацю  між Одеським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Головою селищноі ради Тимуром Хасаєвим.    Як зазначила головний спеціаліст Місцевого центру, Марія Кобзарь:  «Для жителів громади буде здійснюватися безкоштовне надання правової інформації, консультацій і роз’яснень з правових питань, складення заяв, скарг та інших документів правового характеру. Також буде присутня безоплатна вторинна правова допомога, а саме: здійснення представництва інтересів у судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, складання документів процесуального характеру».    Як наголосив Таїровський селищний голова Тимур Хасаєв: «Це великий крок для нашої громади, бо згідно діючого законодавства  України - кожен житель громади має право на безоплатну правову допомогу, і це в першу чергу стосується малозабезпечених та пільгових категорій населення».     Метою підписання цього Меморандуму є консолідація зусиль, спрямованих на посилення правової допомоги спроможності громадян та правових можливостей територіальних громад, а також визначення першочергових правових потреб територіальних громад у віришенні найбільш проблемних питань правового характеру.   Кожен наш мешканець може отримати безкоштовно юридичні консультації за номероми: 0800-213-103 При необхідності спеціалісти центру будуть виїзжати до нас в громаду та надавати безкоштовні юридичні консультації в приміщенні ЦНАП.
14 Червня, 2021 р., 11:28
Шістдесят шість команд з різних куточків Одеської області взяли участь у чемпіонаті з футболу імені В.І. Дукова на стадіоні «Центральний» в смт Таїрове. Загальна кількість учасників склала 1200 дітей. У неділю, 13 червня, відбулися фінальні ігри та нагородження спортсменів. У заході взяли учать керівництво Таїровської селищної ради та почесні гості, серед яких і народний депутат України Сергій Колебошин. «Вітаю із завершенням чемпіонату. Хтось сьогодні забив менше голів, а хтось більше, але ви всі переможці. Велика повага батькам та подяка тренерам. Бажаю аби такі масштабні ігри проходили в громаді якнайчастіше, успіхів, сил та наснаги» — привітав усіх народний депутат України Сергій Колебошин. Чемпіонат розпочався 13 березня. Ігри проходили щовихідних серед шести вікових категорій: 2008-2009 р.н., 2010-2011 р.н., 2011 р.н., 2012 р.н., 2013 р.н. та 2014 р.н. «Приємно, що наша громада об’єднала стільки гравців з усієї області. Дякую організаторам за такий чудовий захід. Сьогодні не має переможених, а ваші успіхи надихають проводжувати роботу над тим, щоб у громаді ставало все більше можливостей для розвитку спорту», — зазначив Таїровський селищний голова Тимур Хасаєв. У чемпіонаті взяли участь команди з Одеси, Чорноморська, Ізмаїла, Подільська, Зорі, Овідіополя, Білгород-Дністровського, Лиманське, Кучурган, Яськи, Великодолинського, Балти, Молодіжне, Надлиманське. Команди, які зайняли 1-ше, 2-ге та 3-тє місця були нагороджені кубками, гравці команд-призерів отримали медалі, а також було нагороджено кращих гравців турніру призами. Більше фото за посиланням: https://tairovska-gromada.gov.ua/album/7284/
11 Червня, 2021 р., 15:52
У дитячому садочку «Журавлик» в смт Таїрове пройшов випускний для дітей старшої групи. Маленьких випускників та батьків зі святом привітав і Таїровський селищний голова Тимур Хасаєв.
11 Червня, 2021 р., 12:17
У Свято-Вознесенському храмі 10 червня у Сухому Лимані пройшло свято Вознесіння Христового. У заході взяло участь духовенство з різних громад, зокрема і Таїровської. Захід відвідали Отець Ярослав Свято-Покровського храму та начальник відділу зв'язків з громадськістю Владислав Станков. У храмі пройшло святкове богослужіння та молебень. Довідково. Вознесіння Госпогоднє — у християнстві вознесіння Ісуса Христа на небо, яке відбулося через 40 днів після Воскресіння. Відзначається як велике свято, яке завжди припадає у четвер 40-го дня по Воскресінні. У Католицькій церкві має статус торжества. Останній день, коли вітаються «Христос воскрес!». Також у храмах ховають плащаницю.
10 Червня, 2021 р., 16:41
На місці будівництва садочку керівництво Таїровської селищної ради заклало символічну капсулу з посиланням для нащадків. У записці була вказана подяка усім, хто доклав зусиль для будівництва цього об'єкта. «Це великий крок уперед. В громаді катастрофічно не вистачає соціальних об'єктів і ми докладаємо максимум зусиль, щоб це змінити. Впевнений, що це не єдиний освітній заклад, який буде збудовано на території громади у найближчі роки», — зазначив Таїровський селищний голова Тимур Хасаєв. Будівництво садочку розпочате у рамках президентської програми «Велике будівництво». У ньому зможуть виховуватися 90 дітлахів. «На новий об'єкт 70% від загальної вартості закладено Таїровькою селищною радою і 30% виділяє держава. Плануємо протягом року завершити будівництво садочка. І вже восени він зможе прийняти малечу. Дякуємо усім, хто доклав зусилля до цього об'єкту, зокрема, депутатському корпусу. Наша громада росте, тож потрібно активно розвивати інфраструктуру аби мешканцям було максимально комфортно тут жити», — наголосив секретар Таїровської селищної ради Олександр Орлов. Також на заході були присутні заступники селищного голови, начальники відділів та управлінь, представники духовенства.
09 Червня, 2021 р., 10:19
В Таїровській селищній раді відбулося чергове засідання координаційної ради з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення, забезпечення податкових надходжень до бюджету громади. За січень-лютий 2021 року до бюджету Таїровської ОТГ до загального фонду надійшло майже 200 тис. грн сплаченого податку за нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплаченого юридичними особами, які є власниками об’єктів житлової нерухомості. Що склало 156,2% від плану. А від фізичних осіб – понад 295 тис. грн, що склало 39,4% від плану. Фізичними особами, які є власниками нежитлової нерухомості, сплачено податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки у сумі понад 161 тис. грн, що склало 39% від плану. А юридичними особами – понад 607 тис. грн, що склало 184,5% від плану. Тож Таїровською селищною радою наразі ведеться активна робота з боржниками для наповнення бюджету. Наразі база платників податку на нерухоме майно з фізичних осіб включає 2 103 особи. І виявлено 300 нових об’єктів нерухомості на території громади. Нагадаємо, мета роботи координаційної ради — наповнення місцевого бюджету, робота з боржниками, детінізація заробітної плати. Засідання пройшло під головуванням заступниці селищного голови Олени Нікітенко, також були присутні секретар Таїровської селищної ради Олександр Орлов, заступники селищного голови, начальники відділів та управлінь, депутати.
08 Червня, 2021 р., 12:28
Нові правила призначення і нарахування субсидій викликають багато запитань у існуючих та потенційних отримувачів. Міністерство соціальної політики України відібрало питання, що найчастіше зустрічаються, і підготувало вичерпні відповіді.
07 Червня, 2021 р., 16:01
17 червня о 15 годині відбудеться чергове засідання виконкому. Відповідне розпорядження підписав Таїровський селищний голова Тимур Хасаєв. До розгляду рекомендовані наступні питання:
07 Червня, 2021 р., 15:26
Відділ соціального захисту та охорони здоров’я населення Управління гуманітарної політики Таїровської селищної ради здійснює прийом заяв на оздоровлення дітей у 2021 році, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, віком від 7 до 18 років, в державних підприємствах України «Український дитячий центр «Молода гвардія» (далі- ДП «УДЦ «Молода гвардія») та «Міжнародний дитячий центр «Артек» (далі- ДПУ «МДЦ «Артек»), які функціонують протягом року. Ці підприємства є дитячими закладами оздоровлення, в яких діти беруть участь у виховних, патріотичних, оздоровчих, розважально-ігрових програмах, спортивних змаганнях, всеукраїнських фестивалях, набувають досвіду громадської діяльності та спілкування з однолітками з різних адміністративно-територіальних одиниць України.
07 Червня, 2021 р., 14:23
   Шановні мешканці Таїровської територіальної громади, нагадуємо про необхідність сплати податку за нерухоме майно відмінне від земельної ділянки власниками фізичними та юридичними особами в тому числі нерезидентами, які є власниками об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості. Оподаткуванню підлягають квартира чи квартири, незалежно від їх кількості, площа яких перевищує 60 кв. м.; житловий будинок чи будинки, незалежно від їх кількості, площа яких перевищує 120 кв. м.; різні типи об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх частки (у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири/квартир та житлового будинку/будинків, у тому числі їх часток), площа яких перевищує 180 кв. м. За наявності у власності платника податку об’єкта (об’єктів) житлової нерухомості, у тому числі його частки, що перебуває у власності фізичної чи юридичної особи - платника податку, загальна площа якого перевищує 300 квадратних метрів (для квартири) та/або 500 квадратних метрів (для будинку), сума податку збільшується на 25 000 гривень на рік за кожен такий об’єкт житлової нерухомості (його частку).

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь