Увага. Оголошення!

Дата: 11.06.2024 15:33
Кількість переглядів: 81

Повідомлення про намір КП «Лиман» встановлення тарифів на послугу з поводження з побутовими відходами

 

Відповідно до ст.10 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» та керуючись Порядком інформування споживачів інформації про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності, що затверджений наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05.06.2018р. №130, КП «Лиман» – надавач послуг з поводження з побутовими відходами на території Таїровської сільської територіальної громади – повідомляє про намір звернутись до Таїровської селищної ради Одеського району Одеської області із заявою про встановлення тарифів на вказану послугу.

 

Діючі на сьогодні тарифи встановлені рішенням виконавчого комітету Таїровської сільської ради від 30.01.2023 р. № 33, введені в дію з 01.03.2023 року і складають:

тариф на послугу з поводження з побутовими відходами для населення 1 абонент(двір) складає - 128,89 грн з ПДВ;

тариф на послугу з поводження з побутовими відходами для бюджетних споживачів 1 метр куб складає - 18,0 грн з ПДВ;

тариф на послугу з поводження з побутовими відходами для інших споживачів юридичні особи (мийка, магазин, тощо) 1 абонент – 210,0 грн. з ПДВ;

тариф на послугу з поводження з побутовими відходами для садових кооперативів (1 двір) – 144,39 грн. з ПДВ.

 

Комунальним підприємством «Лиман» зроблено проектний розрахунок нового тарифу на послугу з поводження з побутовими відходами.

 

Встановлення нового тарифу обумовлено необхідністю переходу до єдиного механізму формування тарифів на послугу з поводження з побутовими відходами на території Таїровської сільської територіальної громади.

 

На відміну від діючого тарифу, де тариф за послугу з поводження з побутовими відходами було розрахований з абонента – двір (господарство), новий тариф розраховано з однієї людини на місяць, що зареєстровані та/або фактично проживають за певною адресою, а для інших споживачів плата за послугу розраховано на 1 м.куб.

 

Розрахунок тарифів на послугу з поводження з побутовими відходами було проведено з урахуванням нормативних обсягів надання послуг та економічно обґрунтованих витрат та є об’єктивним і необхідним заходом для належного функціонування підприємства на умовах самофінансування, забезпечення безперебійності та належної якості надання послуги з поводження з побутовими відходами на території с. Сухий Лиман.

 

Розрахунок планового тарифу на послуги з поводження з побутовими відходами здійснено відповідно до Закону України «Про житлово-комунальні послуги», постанови Кабінету Міністрів України від 26.09.2023 №1031 «Про затвердження Порядку формування середньозваженого тарифу на послугу з управління побутовими відходами, а також тарифів на збирання, перевезення, відновлення та видалення побутових відходів», керуючись наказом Міністерства регіонального розвитку, житлово-комунального господарства та будівництва України від 12.09.2018 №239 «Про затвердження Порядку розгляду органами місцевого самоврядування розрахунків тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, а також розрахунків тарифів на комунальні послуги, поданих для їх встановлення».

 

Проектний розмір тарифу:

на послугу з поводження з побутовими відходами за 1 метр куб. – 188,80 грн з ПДВ.

на послугу з поводження з побутовими відходами з однієї людини на місяць для індивідуальних житлових будівель – 73,95 грн. з ПДВ.

 

З детальним розрахунком тарифів на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення можна ознайомитися на сайті Таїровської сільської ради (https://tairovska-gromada.gov.ua, liman_kp@ukr.net, або за адресою виконавця вказаних послуг КП «Лиман»: 67821, Одеська обл., Одеський р-н, с. Сухий Лиман, вул. Чорноморців, 100.

 

Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб приймаються протягом 7 календарних днів з дня опублікування на електронну адресу tairove.rada@gmail.com або за фактичною адресою: виконавця вказаних послуг КП «Лиман»: 67821, Одеська обл., Одеський р-н, с. Сухий Лиман, вул. Чорноморців, 100 або за телефоном 050-192-33-07.

 

 

Додатки:    1.      Проектний розрахунок на послугу з поводження з побутовими відходами з пояснювальною запискою до нього.

 

Калькуляція вартості послуги з вивезення ТПВ

Пояснювальна записка до розрахунку тарифів

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь