ПОВІДОМЛЕННЯ про намір КП «ЖКП «Таїрове» коригування тарифів на послугу з поводження з побутовими (твердими) відходами

Дата: 20.05.2024 10:30
Кількість переглядів: 47

Відповідно до ст. 10 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», керуючись Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України 05 червня 2018 року № 130 «Про затвердження Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності» КП «ЖКП «Таїрове» доводить до відома споживачів інформацію про намір звернутися до Таїровської  селищної ради Одеського району Одеської області  із заявою про  встановлення тарифів  на послуги з поводження з побутовими (твердими) відходами на 2024 рік.

Приведення тарифів до економічно обґрунтованого рівня є необхідним заходом для належного функціонування підприємства та безперервного забезпечення споживачів послугою з поводження з побутовими (твердими) відходами.

При цьому, встановлення економічно обґрунтованих тарифів на послугу з поводження з побутовими (твердими) відходами  на рівні, який покриває всі витрати в собівартості цих послуг, є вимогою чинного законодавства України (Законів України «Про ціни та ціноутворення», «Про державне регулювання у сфері комунальних послуг»). Зокрема відповідно до статті 10 Закону України «Про державне регулювання у сфері комунальних послуг» тарифи на комунальні послуги суб’єктів природних монополій та суб’єктів господарювання на суміжних ринках повинні забезпечувати відшкодування всіх економічно обґрунтованих планових витрат на їх виробництво з урахуванням планового прибутку.

На теперішній час  діють тарифи на послугу  з поводження з побутовими (твердими) відходами, які були встановлені Рішеннями Виконавчого комітету  Таїровської селищної ради Одеського району Одеської області №224 від 14.11.2022р., №32  від 30.01.2023 року,  в розмірі:

  • 195,47 грн. за 1 м.куб. з ПДВ;
  • 48,38 грн.  з однієї людини на місяць для багатоквартирних будинків;
  • 76,56 грн. з однієї людини на місяць для індивідуальних житлових будинків.

Причинами перегляду тарифу є значні зміни основних складових відносно врахованих в тарифах:

Прожитковий мінімум для працездатних осіб зріс з 2481 грн. до 3028 грн.

Мінімальна заробітна плата зросла з  6700 грн/міс  до 7100,00 грн/міс.

Підвищення прожиткового мінімуму для працездатних осіб з 01.01.2024р. призвело до збільшення витрат на оплату праці та додаткового фонду оплати праці.

В зв’язку із вищевикладеним, «КП «ЖКП «Таїрове» має намір здійснити зміну тарифів, з приводу чого, згідно діючого законодавства, звернулось до органів місцевого самоврядування для встановлення тарифів на послуги з поводження з побутовими (твердими) відходами.

 

Таким чином тарифи на послугу з поводження з побутовими (твердими) відходами складатимуть:

- 217,58 грн. за 1 м.куб. з ПДВ;

- 53,85 грн. з ПДВ з однієї людини на місяць для багатоквартирних будинків;

- 85,22 грн. з ПДВ з однієї людини на місяць для індивідуальних житлових будинків.

 

Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються за місцезнаходженням КП «ЖКП «Таїрове» за адресою: 65496, Одеська область, Одеський район,смт Таїрове, вул. 40-річчя Перемоги 55/1, або на поштову скриньку

E-mail:  jkp-tairovo@ukr.net        та Виконавчого комітету Таїровської селищної ради Одеського району Одеської області  за адресою: 65496, Одеська обл., Одеський р-н, смт. Таїрове, вул. 40-річчя Перемоги, 25                    

протягом 7 календарних днів з дати публікації цього повідомлення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь