ПОВІДОМЛЕННЯ про намір КП «ЖКП «Таїрове» коригування тарифів на централізоване водопостачання

Дата: 20.05.2024 10:25
Кількість переглядів: 52

Відповідно до ст. 10 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», керуючись Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України 05 червня 2018 року № 130 «Про затвердження Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності» КП «ЖКП «Таїрове» доводить до відома споживачів інформацію про намір звернутися до Таїровської  селищної ради Одеського району Одеської області  із заявою про  встановлення тарифів  на послуги централізованого водопостачання на 2024 рік.

Приведення тарифів до економічно обґрунтованого рівня є необхідним заходом для належного функціонування підприємства та безперервного забезпечення споживачів питною водою.

При цьому, встановлення економічно обґрунтованих тарифів на централізоване водопостачання на рівні, який покриває всі витрати в собівартості цих послуг, є вимогою чинного законодавства України (Законів України «Про ціни та ціноутворення», «Про питну воду та питне водопостачання», «Про державне регулювання у сфері комунальних послуг»). Зокрема відповідно до статті 10 Закону України «Про державне регулювання у сфері комунальних послуг» тарифи на комунальні послуги суб’єктів природних монополій та суб’єктів господарювання на суміжних ринках повинні забезпечувати відшкодування всіх економічно обґрунтованих планових витрат на їх виробництво з урахуванням планового прибутку.

На теперішній час  діють тарифи на централізоване водопостачання, які були встановлені Рішенням Виконавчого комітету  Таїровської селищної ради Одеського району Одеської області №223  від 14.11.2022 року,  в розмірі 21,46 грн. за 1 (один) куб.м. з ПДВ.

Причинами перегляду тарифу є значні зміни основних складових відносно врахованих в тарифах:

Прожитковий мінімум для працездатних осіб зріс з 2481 грн. до 3028 грн.

Мінімальна заробітна плата зросла з  6700 грн/міс  до 7100,00 грн/міс.

Підвищення прожиткового мінімуму для працездатних осіб з 01.01.2024р. призвело до збільшення витрат на оплату праці та додаткового фонду оплати праці.

В зв’язку із вищевикладеним, «КП «ЖКП «Таїрове» має намір здійснити зміну тарифів, з приводу чого, згідно діючого законодавства, звернулось до органів місцевого самоврядування для встановлення тарифів на послуги з централізованого водопостачання.

 

Таким чином тарифи на централізоване водопостачання складатимуть:

- тариф на послуги з централізованого водопостачання в розмірі – 23,25 грн. за 1 (один) куб.м. з ПДВ.

 

Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються за місцезнаходженням КП «ЖКП «Таїрове» за адресою: 65496, Одеська область, Одеський район,                смт Таїрове, вул. 40-річчя Перемоги 55/1, або на поштову скриньку

E-mail:  jkp-tairovo@ukr.net та Виконавчого комітету Таїровської селищної ради Одеського району Одеської області  за адресою:  65496, Одеська обл., Одеський р-н, смт. Таїрове, вул. 40-річчя Перемоги, 25                  

       протягом 7 календарних днів з дати публікації цього повідомлення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь