Ключові питання бюджету, освіти та обстежень захисних споруд цивільного захисту було розглянуто сьогодні під час засідання колегії Одеської РВА, що проходила за участі голів територіальних громад, голови Одеської районної ради Віталія Барвіненка, кер

Дата: 11.12.2023 17:13
Кількість переглядів: 86

Звертаючись до присутніх із вступним словом, начальник Одеської районної військової адміністрації  Олександр Гринчак підкреслив, що завдяки спільній взаємодії, ситуація в районі залишається контрольованою, незважаючи на всі виклики сьогодення.

Очільник Одеського району акцентував увагу на тому, що пріоритетними питаннями під час формування проєкту бюджету на наступний рік стали підтримка військових та розвиток освіти Одеського району.

Далі було розглянуто проєкт розпорядження про бюджет району на 2024 рік, який підтримано більшістю голосів в цілому.

Також обговорено актуальні питання організації освітнього процесу в Одеському районі в умовах правового режиму воєнного стану у 2023 році.

За результатами розгляду питання рекомендовано головам міських, сільських, селищних рад передбачити у бюджеті 2024 року кошти для облаштування споруд цивільного захисту закладів загальної середньої освіти.

Третім питанням колегії було розглянуто хід виконання рішення РНБіО України “Щодо результатів оперативних обстежень ЗСЦЗ та вирішення проблемних питань щодо укриття населення”.

За результатами розгляду головам громад було доручено провести роботу з балансоутримувачами щодо здійснення ними заходів із забезпечення утримання захисних споруд та інших споруд, що повинні використовуватися для укриття населення, підтримання їх у стані, необхідному для приведення у готовність до використання за призначенням відповідно до вимог щодо утримання та експлуатації захисних споруд.

Підбиваючи підсумки засідання, начальник Одеської районної військової адміністрації Олександр Гринчак звернув увагу присутніх на важливості відкритості місцевої влади перед населенням у прийнятті рішень, що стосуються розподілу коштів.

"Дякую тим громадам, які прозоро й ефективно використовують бюджетні кошти, наполегливо працюють над розвитком громад, спрямовують кошти на підтримку військових. Завдяки діяльності обласної робочої групи "Прозорість і підзвітність" внесено чималі корективи у перенаправлення цільових коштів з менш важливих на вирішення нагальних потреб військових.

Наголошую, що всі керівники громад мають працювати на засадах законності та відкритості", - зазначив очільник Одеського району Олександр Гринчак.
Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь