Увага, програма “Власний дім”

Дата: 29.06.2023 08:48
Кількість переглядів: 110

Відповідно до Указу Президента України від 27.03.1998 №222/98 “Про заходи щодо підтримки індивідуального житлового будівництва на селі” та Указу Президента України від 15.07.2002 “Про першочергові заходи щодо підтримки розвитку соціальної сфери села” Постанови Кабінету Міністрів України від 05.10.1998 №1597 “Про затвердження Правил надання довгострокових кредитів індивідуальним забудовникам житла на селі” та інших законодавчих актів з 1998 року у всіх областях України були створені Фонди підтримки індивідуального житлового будівництва на селі для реалізації державного завдання - поліпшення житлових умов сільських мешканців України через державну програму “Державне пільгове кредитування індивідуальних сільських забудовників на будівництво, (реконструкцію) та придбання житла” на регіональному рівні через програму “Власний дім”.

Метою Програми є створення належних умов для проживання також для внутрішньо переміщених осіб, житло яких знищене або пошкоджене внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією російською федерації, працівникам галузі охорони здоров'я, агропромислового комплексу, органів місцевого самоврядування, багатодітних сімей, молодих спеціалістів, працівників будівельної галузі, освіти, соціальної сфери, молоді, внутрішньо переміщених осіб, які підтвердили свою платоспроможність, постійно проживають (або за умови переселення для постійного проживання)  в населених пунктах громади та працюють на підприємствах, установах, організаціях всіх форм власності.

Кредит індивідуальному забудовникові надається на строк до 20 років з внесенням за користування ним плати у розмірі 3 відсотки річних.    Звільняються від сплати відсотків за користування пільговим кредитом протягом дії кредитного договору позичальник, який має трьох і більше дітей та  військовослужбовцям.          

У першочерговому порядку кредит надається індивідуальним забудовникам для завершення раніше розпочатого будівництва та молодим спеціалістам.

Сума кредиту визначається Фондом з урахуванням рівня платоспроможності позичальника і не може перевищувати кошторисної вартості об’єкта кредитування та граничного розміру кредиту в сумі 400 тис. гривень для спорудження нового житлового будинку, 250 тис. гривень для реконструкції житлового будинку або добудови незавершеного будівництвом житла, 300 тис. гривень для придбання житла та 100 тис. гривень для спорудження інженерних мереж та підключення їх до існуючих комунікацій.

Оскільки індивідуальні забудовники, яким надаватиметься кредит, визначаються Фондом підтримки індивідуального житлового будівництва на підставі списків, затверджених органами місцевого самоврядування, тим  жителям громади, які підпадають під зазначені критерії та бажають  отримати кредит слід звернутися до Таїровської селищної ради.

тел: 0800751701(4)

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь