Пошук

Депутатський звіт МОРАИТЕС Світлани Леонідівни за 2022 рік

Дата: 30.12.2022 20:04
Кількість переглядів: 176

ДЕПУТАТКА ТАЇРОВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Голова депутатської фракції від ПП «Слуга Народу»

МОРАИТЕС Світлана Леонідівна

ЗВІТ ЗА 2022 РІК

У відповідності до статті 16 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», надаю звіт  депутата Таїровської селищної ради за період з грудня 2021 року по листопад 2022 року.

За звітний період взяла участь:

-у 9 сесіях селищної ради (з 9 проведених);

- у всіх засіданнях постійної комісії Таїровської селищної ради з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку, інвестиційної політики;

- у 4 семінарах, 17 круглих столах щодо вирішення питань мешканців громади;

- у 2 робочих зустрічах з депутатом Верховної Ради України Сергієм Колебошиним щодо проблемних питань громади для їх вирішення та отримання субвенції з державного бюджету;

Проведено 4 засідання депутатської групи - Міжфракційне депутатське об`єднання «За рівні права та можливості», на яких розглянуті проблемні питання протидії усім формам насильства, політики рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у всіх сферах суспільного життя громади, осіб з інвалідністю.

Складено депутатських актів: 64;

Написано депутатських звернень: 17;

Розглянуто 7 письмових звернень від виборців, із них 4 колективних;

На протязі всього періоду активно спілкувалася з виборцями, приймала звернення та скарги громадян, вносила свої пропозиції до відповідних органів влади щодо їх вирішення або усунення. Переважна більшість питань, з якими звертаються мешканці стосується сфери житлово-комунального господарства та підтримки соціально гуманітарної галузі. Провела роботу та допомогла у встановлені електролічильників на світло особам похилого віку в СК «Виноградар». Разом з волонтерами здійснені сумісні заходи по стерилізації безпритульних собак на території громади. На звернення мешканців буд.47 смт Таїрове вирішено проблему аварійного ремонту каналізаційного стояку. Допомога особі похилого віку у встановленні дверного замку. За усними зверненнями жителів організовувала проведення інших дрібних ремонтних робіт на округу. Всі звернення мешканців 1 округу щодо обрізки гілок дерев біля електричних мереж та сухостою виконані підрядною організацією. Для постійного підтримку зв'язку з виборцями та оперативного реагування на звернення, мною створено групу округу в Вайбер та сторінки в фейсбуці.

 

 

Разом з депутатами інших рівнів Колебошиним С.В., Ворохаєвим О.А., Ославським В. реалізовано проект онкоскринінгу «Здоров’я жінки» у грудні 2021 року та безкоштовно проведено МРТ, обстеження та консультування лікарями гінекологом та онкологом жінок громади. Сумісно з Мобільною медичною бригадою КНП "ЦПМСД №3" ОМР у жовтні 2022 року організовано в Таїровській громаді новий медичний проєкт. Спеціалісти проводять медичний огляд раз на тиждень в смт Таїрове та с. Сухий Лиман, надають  допомогу тим, хто має розлади здоров'я. Направляють при необхідності до вузьких спеціалістів, виписують пільгові рецепти, роблять електрокардіографію та інші обстеження.

За підтримки керівництва Таїровської селищної  ради організовано виїзні заходи до м.Одеси для внутрішньо переміщених осіб на благодійні вистави. Як керівником Управління гуманітарної політики мною забезпечено стабільну та налагоджену співпрацю з міжнародними гуманітарними організаціями, благодійними фондами, волонтерами, місцевими органами влади по наданню фінансової та гуманітарної допомоги переселенцям та мешканцям громади.

Налагоджено співпрацю в галузі розвитку благодійної, освітньої та просвітницької діяльності серед молоді, спрямованої на розв’язання нагальних проблем та всесторонній розвиток внутрішньо переміщених осіб, дітей-інвалідів, залучення зусиль (можливостей) інших благодійних організацій, меценатів. 

Надано пропозиції про продовження міських маршрутів по території громади заступнику голови Одеської РДА.

Разом з ГО «Віра, Надія, Любов» співпрацювала в допомозі жінкам зі статусом багатодітних, матерів одиначок, ВПО в наданні гігієнічних засобів та продуктів харчування. Крім того організовано психологічні тренінги та консультації для ВПО. Здійснено передачу аптечок, зігріваючих ковдр, медичних костюмів, термометрів до КНП «Таїровський КДЦ».

Як засновниця БО «Волонтери Таїрова» в продовження своєї діяльності з метою допомоги людям, що її потребують, безоплатно допомагаю нашим мешканцям. У звітний період разом з нашими волонтерами здійснювала допомогу ЗСУ, мешканцям та внутрішньо переміщеним особам нашої громади. В офісі БО «Волонтери Таїрова» здійснюються прийоми осіб раз на тиждень, де ми допомагаємо обладнанням для людей з інвалідністю, надаємо безкоштовно одяг, взуття, посуд, меблі та інші предмети побуту.

Фондом передано до гуманітарного складу при Таїровській селищній раді засоби гігієни та продукти харчування для подальшої видачі переміщеним особам та мешканцям громади, що постраждали внаслідок війни.

Разом з волонтерами провела акцію «Подаруй щастя дітям»: придбано диван у реалізаційний центр «Софія» для дітей, що постраждали внаслідок домашнього насильства, надали речі, солодощі, канцелярію.

Сприяла проведенню ремонту 3-х приміщень спецустанови в ж/м «Чорноморка», привітали дітей з новорічними святами. Надали речі та канцелярію до 1 вересня.

Привітали одиноких осіб похилого віку до нового року подарунковими наборами постільної білизни, квітами до - 8 березня, пасхами - до свята Великодня, додатково надавали продуктові набори. До дня людей похилого віку забезпечили картоплею на зиму одиноких осіб похилого віку громади.

Допомогли двом лікарням м. Одеси продуктами та теплими кофтами на блискавках для поранених.

У звітному періоді також було проведено акцію «наряди ялинку» та нагороджені самі активні мешканці громади.

З метою вдосконалення знань у законодавстві постійно навчаюсь. З цією метою проходила навчання у школі місцевого самоврядування в рамках проекту Рівність заради безпеки та ін.

На даний час працюю в Таїровській селищній раді на посаді начальниці Управління гуманітарної політики.

 

За досягнення та результати роботи неодноразово заохочувалась відзнаками та нагородами обласного, районного, міжнародного рівня. Але найбільшою нагородою вважаю слова подяки від жителів громади, серед яких живу та яким я можу допомогти.

 

Мені небайдужі проблеми жителів, я намагатимусь докладати максимум зусиль для їх подальшого вирішення. Впевнена, що всі питання можна вирішити, якщо працювати злагоджено та конструктивно на благо громади. В нас прийнята Стратегія розвитку громади, є сили і бажання працювати задля її процвітання.

На завершення, хочу висловити подяку всім Вам за розуміння та підтримку.

Разом до Перемоги! Все буде Україна!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь