ЗВІТ ПРО ПРОВЕДЕННЯ ГРОМАДСЬКОГО ОБГОВОРЕННЯ щодо перейменування топоніміки населених пунктів Таїровської територіальної громади

Дата: 03.11.2022 15:07
Кількість переглядів: 246

01.11.2022 року

У зв’язку з повномасштабним вторгненням Російської Федерації в Україну постало питання щодо перейменування вулиць, пов’язаних з країною-агресором. Таким чином з метою забезпечення гласності, відкритості та прозорості діяльності селищної  ради, врахування громадської думки під час прийняття важливих рішень проведено громадське обговорення щодо перейменування вулиць населених пунктів Таїровської територіальної громади.  Відповідний перелік вулиць і провулків Таїровської територіальної громади, запропонований комісією з питань найменування, перейменування, унормування назв географічних об’єктів та об’єктів топоніміки населених пунктів Таїровської територіальної громади було винесено на громадське обговорення.

Організатор громадського обговорення – Управління містобудування, архітектури та землеустрою Таїровської селищної ради.

Громадське обговорення проводилося у формі консультацій з громадськістю у період з  01 жовтня 2022 року до  31 жовтня 2022 року. Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення 30.09.2022 року оприлюднене на офіційному веб-сайті Таїровської селищної ради https://tairovska-gromada.gov.ua/news/1664542527/ .

Протягом 30 календарних днів, з моменту оприлюднення Інформаційного повідомлення, пропозиції та зауваження (з відповідним обґрунтуванням) надсилалися на електронну адресу Управління містобудування, архітектури та землеустрою: umaz.tairove@gmail.com.

 

Громадські слухання відбулись 01.11.2022 року о 12:00 год в онлайн форматі. Ніхто із мешканців Таїровської територіальної громади не вийшов на конференцію в ZOOM.

 

За встановлений період надіслали 3 пропозиції:

-  вулицю 40-річчя Перемоги перейменувати на вулицю Х.Хасаєва;

- залишити назву вулиці Кумпана у с. Сухий Лиман без змін;

- перейменувати проспект М.Жукова у проспект імені Полковника Гуляєва.

 

Узагальнивши пропозиції (зауваження), що надійшли під час громадського обговорення з розгляду питання перейменування вулиць населених пунктів Таїровської територіальної громади 01 листопада 2022 року відбулося засідання комісії з найменування, перейменування, унормування назв географічних об’єктів та об’єктів топоніміки населених пунктів Таїровської територіальної громади. У ході засідання відповідно голосування перейменувати в селі Лиманка:

  • в житловому масиві «Дружний» проспект Маршала Жукова перейменувати в проспект Полковника Гуляєва,
  •  в житловому  масиві «Червоний Хутір» вулицю Маршала Жукова перейменувати в вулицю Героїчна.

Враховуючи рекомендації комісії з найменування, перейменування, унормування назв географічних об’єктів та об’єктів топоніміки населених пунктів Таїровської територіальної громади, Управлінню містобудування, архітектури та землеустрою Таїровської селищної ради, доручити  підготувати проекти рішень на засідання ради щодо перейменування  в селі Лиманка в житловому масиві «Дружний» проспект Маршала Жукова в проспект Полковника Гуляєва, в житловому масиві «Червоний Хутір» вулицю Маршала Жукова в вулицю Героїчна.
Фото без опису

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь