15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на територіях інших держав та 33-я річниця виводу радянських військ з Афганістану

Дата: 15.02.2022 15:04
Кількість переглядів: 348

 15 лютого… Дата, що назавжди закарбувалася в пам'яті тисячі людей. Це день щастя для тих, хто воював і вижив. Це день радощі для тих, хто чекав і дочекався. Це день пам’яті про тих, хто не повернувся. Це була «неоголошена війна», що тривала ціле десятиліття. Десятиліття очікувань, розчарувань і надій. 15 тисяч життів забрала та війна. Кожен четвертий загиблий – українець. Але не тільки в Афганістані воювали наші громадяни під прапорами Радянської Армії. Виконуючи накази радянського керівництва про «інтернаціональний обов’язок», юні хлопці ризикували власним життям у Лівії та Камбоджі, Кубі та В’єтнамі, Лаосі та Ефіопії. Свій особистий військовий обов’язок всі вони виконали до кінця і з честю.
   Нині ми живемо у вільній країні, якій випала нелегка доля виборювати свою незалежність і право на свободу у боротьбі з агресором, що окупував частину нашої території. Військовослужбовці Збройних Сил України – гідні нащадки подвигу воїнів-інтернаціоналістів, а самі учасники тих війн – бажані гості у всіх військових підрозділах, учнівських колективах та цивільному суспільстві.
   Наразі в Таїровській територіальній громаді налічується 8 учасників війни в Афганістані.   А загалом серед нас живуть майже півтори сотні тих, що на собі відчули справжні жахи війни - 149 учасників військових конфліктів та бойових дій! Дорогі воїни, захисники, побратими!
    Нехай усіх нас обмине військове лихоліття, хай усі українці живуть в мирі та злагоді. Дякуємо за ваш подвиг і мужність. Живіть довго та щасливо. Давайте разом робити добрі справи на користь нашої громади та задля процвітання нашої улюбленої держави – України!

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь