15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на територіях інших держав та 33-я річниця виводу радянських військ з Афганістану

Дата: 15.02.2022 15:04
Кількість переглядів: 354

 15 лютого… Дата, що назавжди закарбувалася в пам'яті тисячі людей. Це день щастя для тих, хто воював і вижив. Це день радощі для тих, хто чекав і дочекався. Це день пам’яті про тих, хто не повернувся. Це була «неоголошена війна», що тривала ціле десятиліття. Десятиліття очікувань, розчарувань і надій. 15 тисяч життів забрала та війна. Кожен четвертий загиблий – українець. Але не тільки в Афганістані воювали наші громадяни під прапорами Радянської Армії. Виконуючи накази радянського керівництва про «інтернаціональний обов’язок», юні хлопці ризикували власним життям у Лівії та Камбоджі, Кубі та В’єтнамі, Лаосі та Ефіопії. Свій особистий військовий обов’язок всі вони виконали до кінця і з честю.
   Нині ми живемо у вільній країні, якій випала нелегка доля виборювати свою незалежність і право на свободу у боротьбі з агресором, що окупував частину нашої території. Військовослужбовці Збройних Сил України – гідні нащадки подвигу воїнів-інтернаціоналістів, а самі учасники тих війн – бажані гості у всіх військових підрозділах, учнівських колективах та цивільному суспільстві.
   Наразі в Таїровській територіальній громаді налічується 8 учасників війни в Афганістані.   А загалом серед нас живуть майже півтори сотні тих, що на собі відчули справжні жахи війни - 149 учасників військових конфліктів та бойових дій! Дорогі воїни, захисники, побратими!
    Нехай усіх нас обмине військове лихоліття, хай усі українці живуть в мирі та злагоді. Дякуємо за ваш подвиг і мужність. Живіть довго та щасливо. Давайте разом робити добрі справи на користь нашої громади та задля процвітання нашої улюбленої держави – України!

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь