Таїровська селищна рада надала квартиру для тимчасового проживання багатодітній родині переселенців

Дата: 24.01.2022 13:50
Кількість переглядів: 252

   Завдяки наполегливій роботі відділу соціального захисту та охорони здоров’я населення Управління гуманітарної політики Таїровська селищна рада першою в Одеській області отримала субвенцію з Державного бюджету України у розмірі 480 000 грн. для придбання у комунальну власність житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб відповідно до постанови КМУ № 769.

   Для реалізації даного проекту у бюджеті селищної ради керівництвом селищної ради та депутатським корпусом було передбачено кошти на співфінансування.

   У грудні 2021 року Таїровською селищною радою була придбана трьохкімнатна квартира у смт Таїрове та зарахована до фонду житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб.

   Житлова комісія оцінила потреби у житлі за бальною системою, відповідно до постанови КМУ № 582, а 18 січня 2022 року рішенням виконкому були ухвалені рекомендації комісії та передано квартиру багатодітній родині переселенців. Так, щаслива багатодітна родина Первія І.А. отримала сьогодні ордер на квартиру та підписала договір користування.

   Як зазначив Іван Первій: «Я житель нашої громади вже біля п’яти років, переїхав із Донецької області примусово. Дуже дякую керівництву Таїровської селищної ради, що не кинули на призволяще нас з трьома діточками. В нас з’явилась своя оселя, а саме головне – поблизу є дитячий садок, школа, різноманітні кружки».

   Як підкреслив голова Таїровської селищної ради Тимур Хасаєв: «З приводу цієї події можу сказати, що це – одна з самих найяскравіших подій, яку може надати Таїровська селищна рада. Я дуже поважаю такі проекти, які ми реалізуємо до кінця, даруємо ключі, йдемо далі працювати. Я не бачу перешкод, щоб й надалі працювати в цьому напрямку. Влада повинна дбати про таких людей. Я хочу побажати родині міцного здоров’я, процвітання, добробуту. Ласкаво просимо до родини під назвою Таїровська громада».

   Як додав секретар Таїровської селищної ради Олександр Орлов: «Це нова програма, яка діє нещодавно для придбання житла тимчасово переміщених осіб, які постраждали від бойових дій на сході нашої країни. Ми вважаємо, що люди, які втратили все – і майно, і роботу (ця практика не тільки в нашій громаді) повинні відчувати себе повноцінними жителями України, а щоб це відбулось – звісно, повинне бути своє житло. Тому існує така програма, що 50% виділяє громада, а 50 % держава. Наша громада находиться біля міста й ви самі розумієте, що житло не дешеве. Хочу подякувати Управлінню гуманітарної політики в особі Світлани Мораитес та всім співробітникам. Ця квартира залишається у власності громади, ми розширюємо житловий фонд і коли люди зможуть стати на ноги, купити своє власне житло, то ця квартира перейде до інших людей, як і вони».

   Варто зазначити, що квартири з фонду житла для тимчасового проживання безоплатно надаються ВПО та членам їх сімей у тимчасове користування на строк до одного року з можливістю продовження на наступний строк у разі відсутності змін у їх статусі та якщо вони не набули іншого місця проживання.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь