Свято на місці колишнього смітника: Таїровську владу звинуватили у посяганні на «приватну» власність із сумнівним походженням

Дата: 10.12.2021 16:06
Кількість переглядів: 447

Таїровську селищну раду звинуватили в організації свята в селищі Червоний хутір на місці колишнього смітника, який був прибраний силами громадян. Про це на прес-конференції повідомив  секретар Таїровської селищної ради Олександр Орлов.

   За його словами, в Червоному хуторі власник ділянки, де колись мав бути дитячий садочок і яка перетворилася на смітник, подав заяву в поліцію на Таїровську селищну раду.

   Причина – влаштування свята на цій ділянці.

   «Колишній садочок був забраний в громади незаконно. Наразі земля належить приватній особі. За довгий час дільниця перетворилася на смітник, вона була занедбана. А коли ми разом з мешканцями навели там порядок та влаштували гуляння, з’явилася фірма, яка заявила на володіння дільницею», - каже Орлов.

   За його словами, на селищну раду написали заяву в поліцію: відкрили справу, викликали співробітників давати показання за те, що вони на приватній землі влаштували свято.

   «Ми не збудували там ані ресторан, ані хостел. А провели свято на занедбаній території. Це викликало злобу в людей, які претендують на цю дільницю», - сказав секретар селищної ради.

   Він також заявив, що часи феодалізму, коли люди з сумнівною репутацією диктували владі, що робити, закінчилися.

   «Ми як влада збираємося відстоювати виключно інтереси громади», - сказав він. «Це викликало злобу в людей, які претендують на цю дільницю. Феодалам хочу сказати –  державна влада буде відстоювати інтереси громадян», додав Олександр Орлов.

   Також на прес-конференції взяли участь: Володимир Букач (ГО «Народне бюро розслідувань»), Світлана Дідуренко (адвокат), Олексій Горін (голова постійної комісії з питань планування забудови територій, архітектури, містобудування, земельних правовідносин, екології, охорони навколишнього природного середовища та надзвичайних ситуацій).

 Як зазначив адвокат Світлана Дідуренко «Що можна сказати про Червоний Хутір? 2003 рік – санація без державного майна. Знищення державного підприємства і взагалі ніякої підтримки в його розвитку. Далі – підробка та відсутність документації та це тільки початок….»

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь