Засідання Координаційної ради Таїровської ТГ з питань гендерної політики, протидії домашньому насильству та торгівлі людьми.

Дата: 19.11.2021 09:48
Кількість переглядів: 410

19 листопада 2021 року відбулось засідання Координаційної ради Таїровської ТГ з питань гендерної політики, протидії домашньому насильству та торгівлі людьми.

На засіданні були присутні депутати міжфракційного об'єднання «За рівні права та можливості» Стреля Михайло, Мельник Сергій, Мораитес Світлана, голова постійної депутатської комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та праці, освіти, культури, туризму, молоді та спорту Матюшенко Кристина, члени Координаційної ради - заступники селищного голови Баранов Артем та Нікітенко Олена, начальники відділів Єднакова Олеся та Кучерява Оксана, спеціаліст Служби у справах дітей Макарішина Ольга, спеціаліст юридичного відділу Іщенко Валерій, спеціаліст відділу соцзахисту Афанасьєва Єлизавета, заступниця директора та психолог КУ ЦНСП селищної ради Дорошко Анна та Максимова Ольга, директор Таїровського ЗЗСО Гончаренко Надія.

Запрошені гості : представники ГО «Віра, Надія, Любов» заступниця голови організації Костюк Ольга, координаторка в сфері торгівлі людьми Літвинюк Єлизавета, представниця ювенальної превенції Семикоп Ніна.

На засіданні комісії затверджений План роботи Кооординаційної ради на 2022 рік.

Обговорили заходи запобігання вчиненню правопорушень дітьми та проявам небезпеки відносно них.

Рекомендовано організувати та провести в закладах освіти навчальні заняття, лекції, вебінари, круглі столи та інші заходи з урахуванням умов карантину Всеукраїнську акцію «16 днів проти насильства».

Проінформувати мешканців про діючу програму «Соціальний захист населення» відповідно до якої надається фінансова підтримка особам, які постраждали від домашнього насильства, особам з інвалідністю та ін. Програми щодо захисту дітей Служби у справах дітей. Послуг, що надаються КУ «Центр надання соціальних послуг», особам та сім’ям, які належать до вразливих груп населення та перебувають у складних життєвих обставинах. Про мобільну бригаду соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статті.

МФО прозвітували про свою роботу у поточному році. Так, 24 грудня 2020 року утворене міжфракційне об'єднання «За рівні права та можливості». Затверджений її склад та положення. В поточному році проведено три засідання. МФО розглянуті питання про врахування потреб осіб з інвалідністю та створення безбар’єрного життєвого середовища. (біля вхідних дверей адмінбудівлі селищної ради встановлено дзвоник, обладнано приміщення пандусами в школі). Прийняте рішення про схвалення звернення щодо ратифікації Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами (Стамбульська конвенція) до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Міністерства закордонних справ України та Міністерства соціальної політики.

Одним із напрямів нашоі роботи є співпраця з Міжнародними донорами - представництвом Ради Європи в Україні,

в тому числі й впровадження гендерного підходу та розробка гендерного паспорту громади.

МФО зроблено аналіз у сфері гендерних питань селищної ради, відповідно до якого: населення громади на 1 січня поточного року складає 20 718 зареєстрованих мешканців. Серед них: 41% чоловіків, 59% жінок.

Серед співробітників та співробітниць селищної ради

у 2020 – жінок – 76%, чоловіків – 24%;

у 2021 – жінок – 73%, чоловіків – 27%.

Крім цього, ми порівняли гендерну складову двох скликань депутатів селищної ради.

У 7 скликанні з 26 депутатів було обрано лише 6 депутаток. Співвідношення жінок та чоловіків у раді складало: 23% на 77%.

У 8 скликанні з 26 депутатів обрано 12 депутаток. Співвідношення жінок та чоловіків у раді складає: 46% на 54%.

Тобто законодавчі зміни, що відбулись у виборчому кодексі- збільшили кількість жінок у раді. Серед складу працівників в умовах децентралізації також відбулися зміни.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь