В зв'язку з тим, що особи, які намагаються скомпрометувати КП "ЖКП "Таїрове" ...

Дата: 18.11.2021 16:59
Кількість переглядів: 333

 

В зв'язку з тим, що особи, які намагаються скомпрометувати КП "ЖКП "Таїрове" поширюють інформацію, яка не відповідає дійсності та яка навмисно викладена однобоко, КП "ЖКП "Таїрове" роз'яснює мешканцям Таїровської об'єднаної громади наступне.
У квітні та травні 2021 р. колишнім в.о. директора КП "ЖКП "Таїрове" Яровим В.М. звільнено трьох працівників:  
-  Один працівник звільнений на підставі п.2 ст. 40 КЗпП України (розірвання трудового договору з ініціативи власника у випадку виявленої невідповідності працівника займаній посаді або виконуваній роботі внаслідок недостатньої кваліфікації або стану здоров'я, які перешкоджають продовженню даної роботи, а так само в разі відмови у наданні допуску до державної таємниці або скасування допуску до державної таємниці, якщо виконання покладених на нього обов'язків вимагає доступу до державної таємниці);
-  Один працівник звільнений на підставі п. 4 ст. 40 КЗпП України (розірвання трудового договору з ініціативи власника у випадку прогулу (в тому числі відсутності на роботі більше трьох годин протягом робочого дня) без поважних причин);
-  Один працівник звільнений на підставі п.3. ст. 40 КЗпП України (розірвання трудового договору з ініціативи власника у випадку систематичного невиконання працівником без поважних причин обов'язків, покладених на нього трудовим договором або правилами внутрішнього трудового розпорядку, якщо до працівника раніше застосовувалися заходи дисциплінарного чи громадського стягнення.
Звільнені працівники  звернулись для захисту своїх прав до суду з позовними заявами про визнання незаконними та  скасування наказів, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та моральної шкоди.
  Колишній в.о. директора КП "ЖКП "Таїрове" Яровий В.М.  уклав договори про надання правничої допомоги (здійснення захисту, представництво інтересів КП "ЖКП "Таїрове" в суді) з адвокатом на загальну суму 30 000,00 грн. На підставі укладених договорів, підприємство сплатило  зазначені кошти у вересні 2021 р.
На теперішній час по одній судовій справі вже є судове рішення, яким позов задоволено частково, скасовано наказ про звільнення, поновлено працівника на роботі, стягнуто з КП "ЖКП "Таїрове" середній заробіток за час вимушеного прогулу, моральну шкоду, судові витрати та можливе стягнення сплати за надану правову допомогу позивачу.
Проаналізувавши законність звільнень, дотримання процедури звільнення, КП "ЖКП "Таїрове" виявило факти, які дають змогу вважати, що оголошення доган та звільнення працівника на підставі п.3. ст. 40 КЗпП України здійснено не у відповідності до діючого законодавства України, догани оголошені не з підстав вчинення працівником протиправного винного діяння (дії чи бездіяльності), відсутні всі складові дисциплінарного проступку.
Для зменшення суми виплат працівнику, КП "ЖКП "Таїрове" прийняло рішення про укладання мирової угоди, відповідно якої, звільнений працівник відмовився від своїх вимог щодо поновлення на роботі, стягнення моральної шкоди, стягнення судових витрат.
Також, КП "ЖКП "Таїрове" хоче роз'яснити мешканцям Таїровської об'єднаної  громади для припинення маніпуляцій  з боку деяких  людей, що не усі кошти КП "ЖКП "Таїрове" це бюджетні кошти.
КП "ЖКП "Таїрове" є унітарним комерційним підприємством. КП "ЖКП "Таїрове" укладає договори зі Споживачами про надання відповідних комунальних послуг. Ви, як Споживачі, сплачуючи рахунки не дотуєте, не утримуєте  КП "ЖКП "Таїрове", а розраховуєтесь за спожиті Вами послуги, які КП "ЖКП "Таїрове" Вам надало. 
КП "ЖКП "Таїрове" робить усе, щоб  надавати Споживачам якісні житлово-комунальні послуги та  працювати краще для своїх Споживачів.
КП "ЖКП "Таїрове" просить припинити втручання у господарську діяльність підприємства та повідомляє, що не буде більше реагувати на різноманітні публікації у соціальних мережах, які не підкріплені фактами та доказами.  
Бажаючим отримати інформацію щодо діяльності підприємства необхідно звертатись з офіційними заявами до КП "ЖКП "Таїрове".

З повагою адміністрація КП «ЖКП» 

тел. 048-773-05-09

електронна адреса - jkp-tairovo@ukr.net



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь