Питання роботи Центру Надання Соціальних послуг та хід розробки Стратегії розвитку Таїровської селищної ради на 2021-2030 роки розглянуто на апаратній нараді Таїровської селищної ради

Дата: 20.09.2021 18:33
Кількість переглядів: 630

   За результатами проведення моніторингу діяльності сільських, селищних, міських голів територіальних громад Одещини (як експериментального проекту) за ІІ квартал поточного року, Таїровська окрема територіальна громада посіла 3 місце серед найкрупніших у регіоні. Про це йшлося під час апаратної наради в Таїровській селищній раді. Зокрема, зазначалося, що за показником "кількість населення", нашу ОТГ із "середніх" перенесено в обласному рейтингу до найкрупніших громад. Загалом, моніторинг проведено у розрізі 91 ТГ, які згруповано за чисельністю населення (до 5, 5-10, 10-15, понад 15 тис. осіб). Оцінка фахівцями обласної держадміністрації здійснена на підставі даних структурних підрозділів облдержадміністрації за 22 показниками.
   Як зазначив з цього приводу в коментарі для ЗМІ секретар Таїровської селищної ради Олександр Орлов, третя позиція в обласному рейтингу сталого розвитку ОТГ не є приводом святкувати-це план з покращення соціально-економічних показників життя населення в громаді.
   Окрім того, протягом аппаратної наради розглянуті окремі аспекти роботи Центру з надання соціальних послуг жителям Таїровської ОТГ. Також учасники наради розглянули стан розробки Стратегії розвитку Таїровської селищної ради на 2021 – 2030 роки. 
  Нагадаємо, Стратегія Таїровської селищної ради визначає стратегічне бачення її розвитку, стратегічні та операційні цілі, індикатори (показники) їх досягнення, завдання для її сталого економічного і соціального розвитку. Вона ґрунтується на результатах SWOT-аналізу, проведеного робочою групою та враховує залежності, виявлені під час складання SWOT-матриці.  Структура Стратегії Таїровської селищної ради поєднує вимоги до державної та обласної стратегій з вимогами до середньострокових планів (програм) соціально-економічного розвитку (останні складаються на 3–5 років). 
   Як розповіла начальник відділу економічного розвитку, інвестицій та коммунальної власності Ірина Білоус, основою Стратегії розвитку Таїровської селищної ради є концепція сталого розвитку громади, що передбачає:  - сталий динамічний розвиток місцевої економіки на основі ефективного використання місцевих ресурсів, створення рівних економічних можливостей для всіх членів громади;- сталий соціальний розвиток громади на основі забезпечення всього комплексу соціальних послуг членам громади;- раціональне використання природних ресурсів, покращення середовища проживання членів громади; - ефективне управління розвитком громади із залученням творчості та енергії громадян.
   Про роботу Центру Надання Соціальних послуг  Таїровської громади учасників наради поінформувала його директор Галина Фют. Зокрема, вона розповіла, що з початку року працівники коммунальної установи відвідали більше 120 сімей, в яких є діти з інвалідністю, особи що потребують постійного стороннього догляду, люди похилого віку, які потребують послуги "Догляд вдома". Також, за цією програмою, Таїровський ЦНСП надає допомогу й жителям Авангардівської громади. Комунальна установа ЦНСП ініціювала та була зареєстрована в Реєстрі надавачів соціальних послуг Департаментом сімейної та соціальної політики Одеської облдержадміністрації. Отже, охоплення населення громади соціальними послугами та фактичну роботу працівників КУ ЦНСП за три місяці звітного періоду було виконано на 95% запланованих річних показників - зазначила директор ЦНСП Галина Фют у підсумку наради.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь