В Таїровській селищній раді пройшла 11 сесія

Дата: 05.08.2021 11:09
Кількість переглядів: 617

Депутати Таїровської селищної ради на черговій 11-й затвердили зміни про бюджет Таїровської територіальної громади на 2021 рік, структуру Комунального підприємства Таїровської селищної ради «ЖКП «Таїрове». Усього на порядку денному було 40 питань, 37 з яких були прийняті.

   Також на сесії заявили про готовність вирішення проблем Червоного Хутора з водою та незаконними забудовами, а також закликали активних громадян об’єднати зусилля з владою.

Як розповів секретар селищної ради Олександр Орлов на черговій сесії, проблеми з водою та підтопленням в Червоному Хуторі накопичувалися десятиліттями.

   «Вперше за 30 років селищна рада взяла активну участь і виявила бажанням розібратися з цією ситуацією. Було оперативно прийняте рішення, збільшити тиск води. Зараз триває під'єднання до водоводу, що дозволить нам це зробити. Ми провели переговори з «Інфоксводоканалом» щодо заміни лічильників для збільшення потоку води на Червоний Хутір. Я думаю, ми разом за тиждень цю проблему вирішимо», - заявив Олександр Орлов.

   Секретар селищної ради звернув увагу ще на одну проблему населеного пункту, яка заважає відновленню повноцінного водопостачання. Це приватний готель і земельні ділянки приватної власності.

   «Ми хотіли в цьому місці встановити насос, що підкачує воду. Нам цей готель не дозволив цього зробити» - сказав Олександр Орлов.

   За словами Олександра Орлова, селищна влада не видавала ніяких документів на цю забудову, в тому числі, містобудівних обґрунтувань. Він також зазначив, що має підтвердження підробки документів забудовником.

   «Земельні ділянки, які розташовані поряд, були виділені ще 10 років тому. Зараз селищна рада бореться за те, щоб їх повернути» - розповів секретар селищної ради.

   Він розповів, що на цій території мав будуватися дитячий садок, але власник розпоряджається цією землею по-своєму.

Наприклад, нещодавно місцева влада спільно з комунальним підприємством та поліцією зупинила вивезення плит з цієї території.

   Олександр Орлов також закликав місцевих активістів працювати в інтересах громади, а коли у них виникають питання до влади – задавати їх на пряму та об’єднувати зусилля, в тому числі і в боротьбі з незаконними забудовами.

«Якщо ми йдемо з громадою в одну ногу, то ми маємо об’єднуватися, і не дозволити там незаконну забудову» - зазначив Орлов.

   Він також наголосив на необхідності створення органів самоорганізації населення.

«З наступного року ми розробляємо програму створення таких органів. Туди будуть входити небайдужі люди, разом з якими ми будемо працювати в цьому напрямку благоустрою і наведення порядку в нашій територіальній громаді» - сказав секретар селищної ради.

   Під час засідання були прийняті питання про затвердження містобудівної документації, про затвердження технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земель комунальної власності Таїровської територіальної громади.  

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь