В Таїровській селищній раді пройшов семінар на тему «Відчуження та спадкування земельної ділянки за відсутності кадастрового номера»

Дата: 29.07.2021 12:58
Кількість переглядів: 733

   Сьогодні в Таїровській селищній раді відбулася консультаційна нарада з головним спеціалістом Одеського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Марією Кобзар.

   Земельне законодавство України змінювалося починаючи з 1992 року. Протягом двадцяти років, змінювався порядок та випускались різні форми державних актів і документів які посвідчували право власності на земельні ділянки. Відповідно чинного законодавства право власності на земельну ділянку виникає з моменту державної реєстрації цього права. Тому, важливо знати порядок внесення до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Важливо мати можливість проаналізувати наявні документи та юридичний статус земельної ділянки та розуміти в якому напрямку рухатися для того, щоб упорядковувати свої документи, стати повноправним власником земельної ділянки – зазначила головний спеціаліст відділу правопросвітництва та надання безоплатної правової допомоги Марія Кобзар. Усі присутні та спеціалісти профільних відділів Таїровської селищної ради отримали відповіді на свої питання.

   Слід нагадати, що земельна ділянка може успадковуватися лише тоді, коли у її власника є правовстановлюючий документ, що посвідчує його право власності на таку земельну ділянку – додала Марія Кобзар.

Довідка:

Земельна ділянка — це частина земної поверхні з установленими межами, певним місцем розташування, з визначеними щодо неї правами (Земельний кодекс України. Стаття 79) Зокрема, протягом 1992 - 2001 років в Україні діяв державний акт на земельну ділянку рожевого (червоного) кольору, який не містив кадастрового номера земельної ділянки. Протягом 2002-2008 років випускалась інша форма актів, зеленого кольору. В новому держакті вже не можна було зазначати більше однієї земельної ділянки. Протягом 2009-2012 років друкувалась оновлена форма держакту на бланках синього кольору. Основні зміни до форми полягали в доповненні держакту окремим полем для зазначення ідентифікаційного номера (коду) власника земельної ділянки.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь