Заходи протидії торгівлі людьми які вживаються в ТГ

Дата: 10.07.2021 08:55
Кількість переглядів: 2465

Заходи протидії торгівлі людьми які вживаються в ТГ

 

В Таїровській селищній раді  з метою сприяння проведення ефективної державної політики з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання гендерному та домашньому насильству, протидії торгівлі людьми, на підставі Законів України «Про попередження насильства в сім’ї», «Про протидію торгівлі людьми», «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, «Про соціальну роботу з сім’ями, дітьми та молоддю», «Про соціальні послуги», «Про охорону дитинства розпорядженням Таїровського   селищного  голови від  23.10.2019  року № 211-Ср утворена координаційна рада з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі і торгівлі людьми.

До складу координаційної ради увійшли представники відділу соціального захисту та охорони здоров’я населення, представник відділу служби у справах дітей,  представник відділу з питань соціальної політики  та праці, охорони здоров’я, освіти, спорту,  культури,  туризму, представник відділу фінансового забезпечення, спеціаліст з юридичного відділу  та   представник правоохоронних органів.

Загальна координація роботи та прийняття рішень здійснюється через Координаційну раду. На засіданнях розглядаються такі питання, як питання трудової міграції та запобігання потраплянню в ситуацію, пов’язаної з торгівлею людьми, організація та проведення заходів до Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми; проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з учнівською молоддю Таїровською ЗЗСО, щодо запобігання торгівлі людьми та експлуатації дитячої праці.

Протягом 2020 року проводились, лекції, тренінги, бесіди щодо протидії торгівлі людьми, жорстокого поводження та насильства в сім’ї з учнівською молоддю Таїровської ЗЗСО.

10 грудня  2020 року спеціалісти відділу соціального захисту та охорони здоров’я  населення Управління гуманітарної політики  Таїровської  селищної ради   взяли участь у семінарі, який проводився за сприянням Благодійного фонду «Карітас Одеса УГКЦ» за темами:

  • Торгівля людьми та трудова експлуатація.
  •  Ідентифікація осіб, які постраждали від торгівлі людьми.
             —   Механізм взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Україні.

Захід  організовано в рамках проекту «Запобігання  торгівлі людьми, сексуальної та трудової експлуатації жінок  і дітей» при підтримці Федерального міністерства закордонних справ Німеччини.

Таїровською селищною радою  на офіційних сторінках та в соціальній мережі «Фейсбук» розміщуються  інформаційні матеріали щодо даної тематики, номери «гарячих ліній» для звернення з приводу потрапляння у ситуацію торгівлі людьми.

В рамках проведення інформаційної кампанії до Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми, з метою попередження торгівлі людьми 27 травня  2021 року проведено заняття з елементом тренінга для випускників Таїровської ЗЗСО, на тему «Торгівля людьми – міф чи реальність. Безпечне працевлаштування» Також учні переглянули фільм «Трудове рабство», після обговорення  якого висловили свою думку, як не стати жертвою торгівлі людьми.

Щорічно з 25 листопада до 10 грудня Таїровською селищною радою в рамках загальнонаціональної акції «16 днів проти насильства» проводяться  різноманітні заходи, спрямовані на те, щоб привернути увагу суспільства до проблем насильства в сім’ї, торгівлі людьми, захисту прав дітей, жінок, підвищення обізнаності із зазначених проблем.

Станом на 01.07.2021 року в Таїровській селищній раді не зафіксовано жодної особи, яка постраждала від торгівлі людьми.

У 2021 році Таїровською селищною радою планується проведення інформаційних кампаній до Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми, загальнонаціональної акції «16 днів проти насильства», Європейського дня боротьби з торгівлею людьми.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь