Заходи які вживаються в ТГ

Дата: 10.07.2021 14:14
Кількість переглядів: 443

Заходи які вживаються в ТГ

 

В Таїровській селищній  раді з метою сприяння проведення ефективної державної політики з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання гендерному та домашньому насильству, протидії торгівлі людьми, на підставі Законів України «Про попередження насильства в сім’ї», «Про протидію торгівлі людьми», «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, «Про соціальну роботу з сім’ями, дітьми та молоддю», «Про соціальні послуги», «Про охорону дитинства», розпорядженням Таїровського   селищного  голови від  23.10.2019  року № 211-Ср утворена координаційна рада з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі і торгівлі людьми.

До складу координаційної ради увійшли представники відділу соціального захисту та охорони здоров’я населення, представник відділу служби у справах дітей,  представник відділу з питань соціальної політики  та праці, охорони здоров’я, освіти, спорту,  культури,  туризму, представник відділу фінансового забезпечення, спеціаліст з юридичних питань та   представник правоохоронних органів.

Формою роботи Координаційної ради є засідання, що проводяться відповідно до плану роботи, який затверджується головою Координаційної ради, не рідше ніж один раз на квартал. Заступник селищного голови    з питань діяльності виконавчих органів ради є головою Координаційної ради та відповідальним за організацію роботи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, і є координатором з питань здійснення заходів запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі на території Таїровської селищної ради;  відділ  соціального    захисту    та    охорони   здоров’я     населення Управління гуманітарної політики  є   відповідальним структурним підрозділом за ведення роботи з прийому та реєстрації заяв і повідомлень про вчинення насильства, координації заходів реагування на факти вчинення насильства, відповідно до чинного законодавства.

Таїровська селищна рада  здійснює постійний контроль за своєчасним та належним виконанням вимог Закону України «Про запобігання та протидії домашньому насильству», постанови Кабінету Міністрів України від 22.08.2018 р. № 658 «Про затвердження порядку взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству за ознакою статі».

Загальна координація роботи та прийняття рішень здійснюється через Координаційну раду, адже важливим компонентом у роботі із випадками насильства є міжвідомча взаємодія суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі. 

В умовах запровадження карантину в державі, з метою надання постраждалим особам дієвого, ефективного та невідкладного  захисту здійснюється електронний обмін інформацією із суб’єктами взаємодії, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі.

На території Таїровської селищної ради  працює мобільна бригада соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або  насильства за ознакою статі, яка забезпечує надання соціальних послуг постраждалим особам з обов’язковим дотриманням правил карантину.

По всім випадкам здійснюється виїзд мобільної бригади. Постраждалих  осіб інформують щодо послуг (медичних, соціальних, психологічних, правових…), які вони можуть отримати для подолання наслідків насильства, та щодо надавачів таких послуг, роз’яснюють їх права, визначені законом, можливості отримання допомоги від суб’єктів та доцільності її отримання.

Таїровською селищною радою  на офіційних сторінках та в соціальній мережі «Фейсбук» постійно розміщуються  інформаційні матеріали щодо форм, причин і наслідків домашнього насильства. Розроблено та оприлюднено дорожню карту для осіб потерпілих від домашнього насильства, де буде міститься інформація про види послуг, назви закладів, установ та їх адреса, телефони, які можуть надати ці послуги на території Таїровської селищної ради.

Щорічно з 25 листопада до 10 грудня Таїровською селищною радою в рамках загальнонаціональної акції «16 днів проти насильства» проводяться  різноманітні заходи, спрямовані на те, щоб привернути увагу суспільства до проблем насильства в сім’ї, торгівлі людьми, захисту прав дітей, жінок, підвищення обізнаності із зазначених проблем.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь