Пошук

Актуальні питання стану виконання бюджету громади в поточному році розглянуто на апаратній нараді Таїровської селищної ради

Дата: 17.05.2021 14:51
Кількість переглядів: 1040

За січень-квітень 2021 року до бюджету Таїровської ОТГ до загального фонду фактично надійшло (без урахування трансфертів) 68 639,9 тис. грн, що забезпечило виконання бюджету на відповідний період на 125,6% до плану. Перевиконання плану становить майже 14 мільйонів гривень. Такі показники кошторису Таїровської ОТГ розглянуто сьогодні на апаратній нараді селищної ради.

Зазначалося, що основними бюджетоутворюючими джерелами бюджету є оподаткування фізичних осіб, плата за землю, єдиний податок та акцизний податок. Найбільший обсяг надходжень бюджету Таїровської ОТГ припадає на податок на доходи фізичних осіб, що становить 28% питомої ваги від власних надходжень, податок на майно становить 30%, єдиний податок – 17%, акцизний податок - 16% - доповіла начальник фінансового управління Лариса Кохан.

Таїровський селищний голова Тимур Хасаєв у своєму виступі наголосив, що потрібно наповнювати бюджет громади, бо від його наповнення залежить й добробут кожного жителя громади.

Як зазначив з цього приводу секретар Таїровскої селищної ради Олександр Орлов, сьогодні необхідно зосередитись на збільшенні надходжень до бюджету громади. « Наші управління, управління економіки разом з юридичним відділом мають розробити план, як ми будемо працювати з боржниками. Компанії які брали участь у будівництві на теріторіі Таїровської громади не сплатили кошти до бюджету. Тому прошу найближчим часом надати плани, які ми вже розробили. Це потрібно для поповнення бюджету, особливо до бюджету розвитку».

Також секретар Таїровської селищної ради Олександр Орлов зазначив необхідність посилення контролю надходжень транспортного податку та запропонував запросити представників Національної поліції, щоб отримати базу по руховому майну, яке є в Таїровській громаді, для уточнення показників поповнення бюджету ОТГ.

Одним з питань апаратної наради Таїровської селищної ради було також підвищення ефективності комунікації між владою та жителями громади. Як зазначив з цього приводу виконуючий обов’язки начальника відділу зв’язків з громадкістю селищної ради Владислав Станков, найближчим часом в ОТГ з’явиться телефон гарячої лінії, за допомогою якого кожен житель громади зможе звернутися з проблемою.

«Ми живемо в умовах цифрової комунікації що формує особливий підхід до управління інформацією, а саме швидкість реагування на отриману інформацію є вирішальною. Основна зовнішня комунікація відбувається сьогодні через письмове звернення громадян і часто реагування на проблеми громади відбувається повільно, а іноді стає неактуальним. Щоб поліпшити цю роботу нам необхідно надати можливість населенню оперативно звертатися до ради і оперативно реагувати на події, що відбуваються у вигляді розв'язання проблеми і інформування», — зазначив він.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь