Таїровська селищна рада взяла участь у нараді щодо розвантаження освітніх закладів м. Одеси

Дата: 21.04.2021 16:46
Кількість переглядів: 1075

В Одесі відбулася нарада щодо навантаження на міські заклади загальної середньої освіти  та заклади дошкільної освіти, що здійснюється за рахунок учнів, які зареєстровані та фактично проживають на території прилеглих до Одеси громад. У заході взяли участь, зокрема, і представники Таїровської селищної ради. 

Наразі в Одесі зареєстровані 136 110 дітей, в Одеській області – 16 443 та 8 796 дітей проживають у приміській зоні. За рахунок учнів, що приїжджають з прилеглих до міста громад деякі заклади перевантажені вдвічі. Саме тому і було вирішено налагодити діалог між міською, районною, обласною владою та ОТГ.

Першочергово планується оновити дані про зареєстрованих дітей та звірити інформацію з фактичним місцем проживання. Також в Одесі є деякі неукомплектовані школи, які мають змогу приймати учнів. Міська влада готова організувати екскурсію закладами та познайомити з вчителями для представників громад та батьків. Окрім того, обговорили і будівництво нових освітніх закладів в ОТГ.

«Ми готові розпочати будівництво дитячого садка в смт Таїрове, але державна архітектурно-будівельна інспекція вже протягом 4 місяців не дає дозвіл. Ми вже звернулися за допомогою до народного депутата Сергія Колебошина та чекаємо на позитивне вирішення проблеми. Також боремося з нечесними забудовниками, які обіцяють соціальну інфраструктуру, а потім не виконують обіцянки», — зазначив заступник Таїровського селищного голови Артем Баранов. 

Слід зазначити, що розпочала роботу комісія з питань будівництва об’єктів соціальної інфраструктури на території Таїровської громади, яка ознайомилася з територіями під можливе будівництво соціальних об’єктів. Також ведуться перемовини з Національною академією аграрних наук України щодо передачі землі 6 га для будівництва школи та дитячого садка в «Радужному», остаточне рішення за Кабінетом Міністрів.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь