В Таїровській громаді розпочалася акція «За чисте довкілля»

Дата: 02.04.2021 15:16
Кількість переглядів: 920

Для забезпечення утримання території населених пунктів Таїровської громади у належному стані, їх санітарного очищення, а також створення умов, сприятливих для життєдіяльності населення з 1 квітня в громаді розпочалася щорічна акція «За чисте довкілля». Вона триватиме до 31 травня, а 23 квітня 2021 року проходитиме день благоустрою на території населених пунктів Таїровської ОТГ.

Відповідне розпорядження підписав Таїровський селищний голова Тимур Хасаєв. Відповідно до нього планується:

  1. Затвердити План Заходів по санітарному очищенню населених пунктів на території Таїровської селищної ради, згідно з додатком до розпорядження.
  2. Рекомендувати підприємствам, установам та організаціям незалежно від форми власності, а також громадянам долучитися до проведення акції «За чисте довкілля» на території населених пунктів Таїровської селищної ради та дня благоустрою.  Утримувати в належному стані закріплені території, в тому числі прилеглі, відповідно до законодавства.
  3. Доручити підпорядкованим комунальним підприємствам КП ЖКП «Таїрове» та КП «Лиман» забезпечити:
  • упорядкування та приведення у належний санітарний стан прибудинкових територій, парків, скверів, дитячих, спортивних та господарських майданчиків, місць для вигулу домашніх тварин, вулиць, доріг, тротуарів та велосипедних доріжок, зупинок транспорту, а також очищення від сміття берегів водойм;
  • здійснення комплексу заходів щодо висаджування дерев, кущів, підсіву газонів, квітників та ремонту об'єктів зеленого господарства;
  • приведення у належний санітарний стан кладовища,  меморіальних комплексів та місця почесних поховань;
  • вжиття заходів з виявлення та ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ, та вивезення й утилізації безхазяйних відходів.

Під час підготовки та проведення щорічної всеукраїнської акції «За чисте довкілля» на території населених пунктів Таїровської селищної ради, врахувати законодавство щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Зазначимо, День навколишнього середовища відзначається в Україні щорічно у третю суботу квітня з 1998 року згідно указу Президента України «Про День довкілля». Свято було засноване на честь Стокгольмської конференції з довкілля, яка стала однією з найважливіших в історії екологічного руху, оскільки цього дня була заснована UNEP (United Nations Environment Network) – Екологічна програма ООН, яка зараз є основним організатором і ідеологом всесвітнього Дня довкілля.

Головна мета свята – привернути увагу громадськості до екологічних проблем держави, спонукати якомога більше людей до активних дій, аби не допустити, щоб навантаження на природні екосистеми сягнуло своєї критичної межі.

Фото без опису

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь