Пошук

Р І Ш Е Н Н Я № 15 -VIIІ « 24 » грудня 2020 року смт. Таїрове Про місцевий бюджет Таїровської селищної ради на 2021 рік

Дата: 11.01.2021 10:05
Кількість переглядів: 581

Керуючись Бюджетним кодексом України, п. 23 ч. 1 ст. 26, ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Таїровська селищна рада вирішила:

 

1. Затвердити місцевий бюджет Таїровської селищної ради на 2021 рік.

 

    1. Визначити на 2021 рік:

доходи селищного бюджету у сумі 199 665 690 гривень, у тому числі доходи загального фонду селищного бюджету – 199 643 590 гривень, та доходи спеціального фонду селищного бюджету – 22 100 гривень згідно                                 з Додатком 1 до цього рішення;

видатки селищного бюджету у сумі 199 665 690 гривень, у тому числі видатки загального фонду селищного бюджету – 199 637 972 гривень,                           та видатки спеціального фонду селищного бюджету – 27 718 гривень;

профіцит за загальним фондом селищного бюджету у сумі 5 618 гривень,  згідно з Додатком 2 до цього рішення;

дефіцит за спеціальним фондом селищного бюджету у сумі 5 618 гривень, джерелом покриття якого визначити кошти передані із загального фонду до спеціального згідно з Додатком 2 до цього рішення;

оборотний залишок бюджетних коштів селищного бюджету у розмірі         3 000 гривень, що становить 0,002 відсотка видатків загального фонду селищного бюджету, визначених цим пунктом;

резервний фонд селищного бюджету у розмірі 100 000 гривень,                          що становить 0,05 відсотка видатків загального фонду селищного бюджету, визначених цим пунктом.

2. Затвердити бюджетні призначення головним розпорядникам коштів селищного бюджету на 2021 рік у розрізі відповідальних виконавців                             за бюджетними програмами згідно з Додатком 3 до цього рішення.

3. Затвердити на 2021 рік міжбюджетні трансферти згідно з Додатком                          4 до цього рішення.

Дозволити селищному голові за погодженням з постійною комісією селищної ради питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку, інвестиційної політики у період між сесіями селищної ради здійснювати розподіл та перерозподіл трансфертів з місцевих бюджетів, дотацій, субвенцій з Державного бюджету України, передбачених селищному бюджету Таїровської селищної територіальної громади, та здійснювати фінансування відповідно до нормативних документів, затверджених Кабінетом Міністрів України, що регламентують порядок розподілу та використання субвенцій, з внесенням відповідних змін до розпису доходів і видатків селищного бюджету на 2021 рік шляхом видання відповідного розпорядження селищного голови з наступним затвердженням цього розпорядження на найближчій сесії селищної ради та внесенням відповідних змін до рішення про селищний бюджет.

4. Установити, що джерелами формування загального фонду селищного бюджету на 2021 рік у частині доходів є надходження, визначені статтею 64 Бюджетного кодексу України.

5. Установити, що джерелами формування спеціального фонду селищного бюджету на 2021 рік у частині доходів є надходження, визначені статтею 69-1 Бюджетного кодексу України.

6. Установити, що джерелами формування спеціального фонду селищного бюджету на 2021 рік у частині фінансування є надходження, визначені пунктом 10 частини 1 статті 71 Бюджетного кодексу України.

7. Установити, що невикористаний обсяг субвенцій, виділених                                у 2021 році з селищного бюджету іншим бюджетам, а також субвенцій, виділених з місцевих бюджетів селищному бюджету, зберігається на рахунках бюджету для покриття відповідних витрат у наступному бюджетному періоді з урахуванням їх цільового призначення.

8. Визначити на 2021 рік  відповідно до статті 55 Бюджетного кодексу України захищеними видатками селищного бюджету:

- оплата праці працівників бюджетних установ;

- нарахування на заробітну плату;

- придбання медикаментів та перев'язувальних матеріалів;

- забезпечення продуктами харчування;

- оплата комунальних послуг та енергоносіїв;

- соціальне забезпечення;

- поточні трансферти місцевим бюджетам;

- оплату енергосервісу.

9. Головним розпорядникам коштів селищного бюджету забезпечити виконання норм Бюджетного кодексу України стосовно:

1) затвердження паспортів бюджетних програм протягом 45-и днів з дня набрання чинності цим рішенням;

2) здійснення управління бюджетними коштами у межах встановлених їм бюджетних повноважень та оцінки ефективності бюджетних програм, забезпечуючи ефективне, результативне і цільове використання бюджетних коштів, організацію та координацію роботи розпорядників бюджетних коштів нижчого рівня та одержувачів бюджетних коштів у бюджетному процесі;

3) забезпечення доступності інформації про бюджет відповідно до законодавства, а саме:

- здійснення публічного представлення та публікації інформації про бюджет за бюджетними програмами та показниками, бюджетні призначення щодо яких визначені цим рішенням, відповідно до вимог та за формою, встановленими Міністерством фінансів України, до 15 березня 2021 року;

- оприлюднення паспортів бюджетних програм у триденний строк з дня затвердження таких документів;

4) взяття бюджетних зобов’язань, довгострокових зобов’язань за енергосервісу та здійснення витрат бюджету;

5) забезпечення у повному обсязі проведення розрахунків за електричне та теплову енергію, водопостачання, водовідведення, природний газ та послуги зв’язку, які споживаються бюджетними установами, та укладання договорів за кожним видом енергоносіїв у межах встановлених відповідним головним розпорядником бюджетних коштів обґрунтованих лімітів споживання тощо.

10. У межах загального обсягу бюджетних призначень головного розпорядника бюджетних коштів здійснювати перерозподіл видатків бюджету і надання кредитів з селищного бюджету за бюджетними програмами в порядку, передбаченому статтею 23 Бюджетного кодексу України та пункту 3 цього рішення.

11. Фінансовому управлінню Таїровської територіальної громади з 1 січня 2021 року забезпечити фінансування видатків на забезпечення діяльності бюджетних установ, закладів, визначених у додатку 3 до цього рішення, відповідно до розмежування видатків між бюджетами, визначеного Бюджетним кодексом України.

12. Дане рішення набирає чинності з 1 січня 2021 року.

13. Додатки 1-5 до цього рішення є його невід`ємною частиною.

14. Дане рішення підлягає оприлюдненню в десятиденний строк з дня його прийняття відповідно до частини четвертої статті 28 Бюджетного кодексу України.

15. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію селищної ради з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку, інвестиційної політики.

 

 

 

 

 

 

Селищний голова                                                                     Хасаєв Т.Х.

 

Додаток 1

Додаток 2

Додаток 3

Додаток 4

ССС


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь