Таїровська селищна рада звітує про перші 100 днів роботи після обрання

Дата: 01.03.2021 10:00
Кількість переглядів: 1444

Двадцятого листопада відбулася перша сесія VIII скликання Таїровської селищної ради. Під час якої склав присягу новообраний голова Тимур Хасаєв, секретарем було обрано Олександра Орлова та вступили в свої повноваження 26 депутатів. З цього моменту і розпочалася робота нового керівництва селищної ради.

«У нас чудовий старт. Є взаємодія та порозуміння з депутатським корпусом, запланована реалізація масштабних інфраструктурних проєктів на території ОТГ, також спрямовано державну субвенцію на будівництво очікуваного садочка в смт Таїрове. В основі цього — регулярні зустрічі з мешканцями громади, над вирішенням проблем яких ми працюємо. Проводиться аудит усіх рішень, інвентаризація земель, МАФів, тимчасових споруд. Роботи попереду дуже багато, тому зовсім не плануємо збавляти темп», — розповів Таїровський селищний голова Тимур Хасаєв.

Головний фінансовий документ — місцевий бюджет на 2021 рік — було прийнято наприкінці грудня. Його доходи складають 199,6 мільйонів гривень, така ж сума запланована на видатки. Більшість з цих коштів скеровується на управління гуманітарної політики та медицину.

У середині лютого депутати затвердили ще й бюджет розвитку в 158 мільйонів гривень. Відтак План соціально-економічного розвитку, до якого ввійшли 11 програм, отримав фінансування.

«Ми включили до бюджету розвитку всі об’єкти соціальної структури, а саме: будівництво дитячого садка, розвиток Таїровської мистецької школи, ремонт Таїровської школи, будівництво каналізації, ремонт доріг тощо. Дякую депутатському корпусу за роботу! Це рішення буде нас об’єднувати і ми працюватимемо разом на користь громади», — зазначив секретар Таїровської селищної ради Олександр Орлов.

Триває розробка генерального плану територій з розміщенням соціальних об’єктів на території громади, а саме садочків, шкіл, медичних об’єктів та зон відпочинку, включно ж/м «Радужний» та «Червоний Хутір».

«Мета цієї роботи – збільшити кількість зареєстрованих мешканців з 20 тисяч, як мінімум до 50-75 тисяч. Люди не бажають реєструватися в нашій громаді через відсутність розвиненої інфраструктури, садочків, шкіл та медичних закладів. Які і планується включити до генерального плану. А якщо буде більша кількість зареєстрованого населення – ми зможемо отримувати субвенції з державного бюджету, будуть преференції. Без прийняття генерального плану наша громада просто не зможе розвиватися далі», — додав Олександр Орлов.

Також керівництво селищної ради працює над покращенням соціальних перевезень. Під час зустрічі з представниками ПП «Таіровтранссервіс було вирішено охопити соціальними перевезеннями більше населених пунктів, а в подальшому проводитиметься робота над їх якістю.

 «До мене неодноразово зверталися мешканці Золотої Гірки з проханням запустити соціальний автобус через їх вулиці. Ми розглянули декілька варіантів і найкраще зупинитися на продовженні наявного маршруту з смт Таїрове до площі Незалежності в Одесі. Цей маршрут охоплюватиме також «Совіньйон», «Зелений Гай», «Академмістечко» та «Червоний Хутір». Детальну схему буде оголошено пізніше, новий маршрут почне діяти вже у березні», — повідомив Таїровський селищний голова Тимур Хасаєв.

Ведеться робота з реформування системи житлово-комунального господарства.  До першого травня планується переглянути статути підприємств, штатний розклад, сформувати перелік усіх послуг і тарифи на них, щоб далі затвердити їх на сесії. Кількість абонентів може бути підвищена шляхом укладання договорів з мешканцями та запланована заміна старих лічильників.

Також планується розробити схему водопостачання та каналізування ОТГ, яка дозволить усі мережі поза обліком взяти на баланс та швидко реагувати на аварійні ситуації.

Розпочата робота із покращення стану дорожньої інфраструктури на території громади. Найближчим часом буде проведено ямковий ремонт доріг. Окрім того, на шостій черговій сесії депутати схвалили «Звернення Таїровської селищної ради до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, Кабінету Міністрів України, голови Одеської обласної державної адміністрації Сергія Гриневецького, Одеської обласної державної адміністрації щодо будівництва об’їзної дороги навколо села Сухий Лиман».

Згодом вже відбулася спільна зустріч з керівництвом ОДА, Службою автомобільних доріг та Авангардівською селищною радою, де присутні обговорили реалізацію проєкту. Будівництво естакади через залізничні колії від кільцевої розв’язки в смт Авангард до автошляху М-27 «Одеса-Чорноморськ» дозволить великовантажному транспорту обходити село Сухий Лиман та зупинить руйнування доріг та будинків.

 «Нам вдалося досягнути таких результатів за 100 днів завдяки злагодженій роботі депутатського корпусу та громадськості, яка надавала ідеї для розвитку громади. Вони стали основою бюджету розвитку. Важливі для мешканців питання розглядаються і на постійних комісіях, де відстоюються ті чи інші проєкти. Попереду ще багато роботи і сподіваюся на взаємодію та взаємопорозуміння між представниками різних політичних сил на шляху створення соціально розвинутої громади», — наголосив Олександр Орлов.

Отже, сто днів — це лише перші кроки до позитивних змін. Таїровська селищна рада відкрита для конструктивних ідей, пропозицій та зауважень мешканців. Максимум уваги надаватиметься соціальній сфері та розбудові інфраструктури, адже на це люди чекали десятиліттями.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь