Пошук

Шість базових цінностей Європейського Союзу

Дата: 25.02.2021 16:30
Кількість переглядів: 741

6 базових цінностей Європейського Союзу – Повага до людської гідності, Свобода, Демократія, Рівність, Верховенство права, Повага до прав людини - це світоглядні принципи, які є близькими та зрозумілими кожному українцю. Саме вони об'єднують нас з європейцями більше, ніж закони чи міждержавні угоди. На основі цих принципів проводяться реформи - не для ЄС, як інституції, а для нас самих. Адже всі ми хочемо жити в комфортній та безпечній країні, вільно подорожувати та навчатися, знати, що в державі діють єдині для всіх закони.

Євроінтеграція – це зміна світогляду. Необхідно щоб з нашого світогляду зникла «радянщина». Щоб основою життя, новим світоглядним стандартом в Україні стали відповідальність,  повага один до одного, до права та гідності. Простіше кажучи, якщо ви прибираєте за своїм собакою на вулиці – то ви вже дієте як європеєць.

Саме європейський світогляд, 6 базових цінностей, є основою добробуту Європейського Союзу. Євроінтеграція України є зміною світоглядних принципів на всіх рівнях життя і рухом до європейського добробуту.

Кампанія EUкраїна розкриває практичний зміст євроінтеграції, розповідає про 6 базових цінностей ЄС, переваги та можливості, які з’являються в житті українців завдяки тому, що Україна інтегрується до ЄС.

Це міф, що євроінтеграція вигідна лише західним областям. Навпаки, від неї в першу чергу виграють Схід і Південь (тому що Західні області і так вже отримують переваги від свого сусідства з ЄС).

Так, Донецька і Луганська області серед лідерів за кількістю проєктів, профінансованих Європейським інвестиційним банком та Європейським банком реконструкції та розвитку у 2019 році. Дніпропетровська область – лідер в Україні за кількістю відкритих ЦНАПів. П’ятірка лідерів з приросту експорту високотехнологічних товарів до ЄС –  Луганська, Запорізька, Вінницька, Донецька та Миколаївська області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь