Пошук

На шостій сесії депутати Таїровської ради схвалили звернення до вищих органів влади щодо неприпустимості зростання тарифів

Дата: 15.02.2021 17:42
Кількість переглядів: 841

Через зростання цін на природний газ та інших житлово-комунальних тарифів для населення Таїровської ОТГ депутати вирішили звернутися до вищих органів влади. Відповідний проєкт рішення було схвалено під час засідання шостої сесії. «За» проголосували 24 депутати та Таїровський селищний голова Тимур Хасаєв.

Повний текст щодо неприпустимості зростання цін природний газ та інших житлово-комунальних тарифів для населення наводимо нижче.

«Ми, депутати Таїровської селищної ради VIII скликання, отримуємо від мешканців громади багато звернень, які надходять до Таїровської селищної ради, щодо зростання цін на природний газ та інших житлово-комунальних тарифів для населення нашої ОТГ.

В країні зберігається важка епідеміологічна ситуація, спричинена вірусом COVID-19. Внаслідок епідемії відчутних збитків зазнають підприємці. Рівень реальних доходів населення постійно знижується. Натомість, зростає безробіття та рівень бідності, навіть серед працюючих українців. Враховуючи це, подальше підвищення цін на природний газ та інші житлово-комунальні послуги призведе до зростання соціальної напруженості, політичної нестабільності та економічних потрясінь.

Наразі ми спостерігаємо, що проблема вирішується державною владою. З 1 лютого ми отримали ціну на газ на рівні 6,99 грн за кубометр, яка діятиме до завершення опалювального сезону. Також тарифи на тепло й гарячу воду не будуть змінюватися до кінця опалювального сезону.

Вважаємо, у ситуації, яка склалася органами місцевої влади цілком обґрунтовано проводиться роз’яснювальна робота з людьми про можливість зміни постачальника газу на державний НАК «Нафтогаз», який продає газ за обґрунтованою ціною, на відміну від приватних облгазів, які продають газ населенню за завищеними цінами.

Зважаючи на вищенаведене, депутати Таїровської селищної ради звертаються до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України з проханням  якнайшвидше прийняти рішення, що дозволять врегулювати тарифну кризу та вирішити питання щодо дій облнафтогазів. Також ми виступаємо з підтримкою запровадження заходів для недопущення зростання цін на природний газ та інших житлово-комунальних тарифів для населення».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь