В Таїровській селищній раді відбулося позачергове засідання комісії ТЕБ та НС

Дата: 13.10.2020 17:33
Кількість переглядів: 462

В Таїровській селищній раді відбулося позачергове засідання комісії техногенно-екологічної безпеки щодо посилення контролю за виконанням карантинних заходів на території Таїровської селищної ради встановлених карантинних заходів та вирішення питання про організацію роботи навчальних закладів. За результатами засідання було вирішено:

І. Загальні заходи:

  1. Продовжити  заходи до 01 листопада 2020 р. на території Таїровської селищної ради Овідіопольського району Одеської області, до особливого розпорядження селищного голови та скасування обмежувальних заходів.
  2. Заборонити проведення масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів за участю більше ніж 100 осіб та більше однієї особи на 20 кв. метрів площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі), де проводиться захід, а також дотримання інших санітарних та протиепідемічних заходів. За можливістю, бажано на час дії встановлених карантинних обмежувальних заходів відмовитись від проведення масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів.
  3. Обмежити відвідування дитячих, спортивних та розважальних майданчиків із розрахунку не більше однієї особи на 20 кв. метрів площі будівлі або території.

 

ІІ. Комунальним закладам та закладам освіти:

  1. Комунальний заклад дошкільної освіти «Журавлик» Таїровської селищної ради (Предан А.І.) невідкладно перевести заклад на режим самоізоляції до 011.2020 року або особливого розпорядження.
  2. Таїровський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Таїровської селищної ради Овідіопольського району Одеської області (Гончаренко Н.П.), Сухолиманська початкова школа-заклад освіти І ступеня Таїровської селищної ради Овідіопольського району Одеської області (Продоус К.В.), Комунальний заклад позашкільної освіти «Таїровська мистецька школа» Таїровської селищної ради (Заварзін В.Л.), Комунальний заклад «Центр культури та дозвілля» Таїровської селищної ради (Попова Л.В.) невідкладно перевести заклади на дистанційну форму навчання до 01.11.2020 року або особливого розпорядження.
  3. Керівникам вищезазначених комунальних закладів у строк до 16.10.2020 надати до Таїровської селищної ради Овідіопольського району Одеської області наступну інформацію:

- відомості щодо працівників закладів, які перебувають на лікарняному із зазначенням діагнозу відповідно до довідки від лікаря;

- кількість учнів, які на даний час хворіють із позначенням видів захворювань.

 

  1. КНП Таїровської селищної ради «Таїровський консультативно-діагностичний центр» вжити заходів медичного контролю за випадками захворювань серед працівників структурних підрозділів та комунальних закладів Таїровської селищної ради.

 

  1. Максимально обмежити фізичний доступ громадян, які не є працівниками відповідних органів, до приміщень адміністративних (комунальних) будівель.
  2. Скасувати до особливого розпорядження проведення особистих прийомів громадян в структурних підрозділах та комунальних закладах Таїровської селищної ради в приміщеннях адміністративних будівель (за винятком КНП Таїровської селищної ради «Таїровський консультативно-діагностичний центр» в межах виконання покладених на них обов’язків).

 

  1. Рекомендувати приватним закладам освіти, які розташовані на території Таїровської об’єднаної територіальної громади перевести учнів на дистанційну форму навчання, під час навчального (виховного) процесу максимально обмежити вихід учнів за межі закладу та посилити здійснення протиепідеміологічних заходів.
  2. Рекомендувати дитячим будинкам сімейного типу , які розташовані на території Таїровської об’єднаної територіальної громади максимально обмежити доступ сторонніх осіб на їх території, максимально обмежити вихід дітей за межі закладу та посилити здійснення протиепідеміологічних заходів.
  3. У разі здійснення структурними підрозділами та комунальними закладами особистого прийому громадян заборонити спілкування (обслуговування) із відвідувачами якщо на них відсутні засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок.

 

ІІІ. В сфері надання послуг:

  1. Рекомендувати керівництву продовольчих ринків, які здійснюють свою діяльність на території Таїровської селищної ради, суворо дотримуватись обмежувальних протиепідемічних заходів. При здійсненні торгівлі на ринках має бути забезпечена можливість функціонування ринків лише за дотриманням наступних умов:

- зареєстрований оператор ринку харчових продуктів у Держпродспоживслужбі;

- знаходження на ринку не більше одного відвідувача на 20 кв. м. торгівельної площі;

- наявна можливість забезпечення дотримання відстані між покупцями в чергах не менше

 ніж 1,5 метрів;

- забезпечення відповідного персоналу та покупців засобами індивідуального захисту;

- забезпечення можливості дотримання протиепідемічних заходів;

- для ринків вихідного дня відстань між місцями торгівлі повинна становити не менше

  ніж 3 метри;

              -на вході до ринку організувати місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками.

 

  1. На території регіону (адміністративно-територіальної одиниці), на якій установлено “помаранчевий” рівень епідемічної небезпеки, додатково до протиепідемічних обмежень, передбачених для “зеленого” та “жовтого” рівня епідемічної небезпеки, забороняється:
  • Проведення масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів за участю більше ніж 100 осіб та більше однієї особи на 20 кв. метрів площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі), де проводиться захід, а також дотримання інших санітарних та протиепідемічних заходів.
  • Діяльність закладів, що надають послуги з розміщення, крім готелів;
  • Роботу після 24-ї та до 7-ї години розважальних закладів (нічних клубів), а також суб’єктів господарювання з надання послуг громадського харчування з організацією дозвілля або без нього (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень та замовлень на винос;
  • Відвідування закладів освіти здобувачами освіти групами кількістю більше ніж 20 осіб, крім закладів дошкільної та загальної середньої освіти;
  • Діяльність спортивних залів, фітнес-центрів, крім спортивних залів, фітнес-центрів, які здійснюють приймання відвідувачів не більше однієї особи на 10 кв.м. приміщення;
  1. З урахуванням епідемічної ситуації у громаді, збільшити кількість транспортних засобів регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів автомобільним транспортом, зокрема перевезень пасажирів на міських автобусних маршрутах у режимі маршрутного таксі, в електричному (трамвай, тролейбус), залізничному транспорті, у міському, приміському, міжміському, внутрішньообласному та міжобласному сполученні, з кількістю пасажирів  більшій, ніж кількість місць для сидіння, що передбачена технічною характеристикою транспортного засобу, визначена в реєстраційних документах на цей транспортний засіб, з дотриманням усіх протиепідемічних заходів.

Перевізник несе відповідальність за забезпечення водіїв засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, та здійснює контроль за використанням засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок пасажирами під час перевезення, у тому числі виготовлених самостійно.

  1. Суб’єктам господарювання, які експлуатують зони відпочинку (пляжі) тощо, та в місцях масового перебування людей забезпечити:
  • Дотримання соціальної дистанції (не менше 1,5 метрів) між відпочиваючими (включаючи  облаштування майданчиків з шезлонгами) та інших протиепідемічних заходів.
  • Дотримання карантинних заходів з розрахунку фізичної дистанції між відвідувачами не менше 1,5 метра та знаходження однієї особи на 20 кв.м площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі).
  • Дотримання соціальної дистанції між сусідніми столами не менше 1,5 метра та   розміщення за столом не більше 4 осіб (постанова головного санітарного лікаря України №32 від 02.06.2020 року).

 

  1. Довести до відома підприємств, установ та організацій, що здійснюють свою діяльність на території Таїровської селищної ради, зокрема керівництва продовольчих ринків, закладів торгівлі, тощо, про недопущення на їх територію (приміщення) осіб без засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок. У разі виявлення відповідних порушень посадові особи даних закладів можуть бути притягнені до відповідальності згідно чинного законодавства.

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь