Пошук

В Таїровській селищній раді відбулося засідання комісії ТЕБ та НС

Дата: 17.08.2020 10:54
Кількість переглядів: 384

В Таїровській селищній раді відбулося позачергове засідання комісії техногенно-екологічної безпеки щодо встановлення на території Овідіопольського району “жовтого” рівня епідемічної небезпеки. Під час якої було вирішено:

  1. Продовжити встановлені карантинні обмежувальні заходи до 31 серпня 2020 р. на території Таїровської селищної ради Овідіопольського району Одеської області, до особливого розпорядження селищного голови та скасування обмежувальних заходів.
  2. Продовжити роботу щодо забезпечення всім необхідним одиноких, одиноко проживаючих громадян похилого віку, осіб з інвалідністю, які перебувають у групі підвищеного ризику.
  3. Рекомендувати керівникам закладів громадського харчування та закладів розважальної діяльності обмежити час роботи до 22 годин.
  4. Рекомендувати керівництву продовольчих ринків, які здійснюють свою діяльність на території Таїровської селищної ради, суворо дотримуватись обмежувальних   протиепідемічних заходів. При здійсненні торгівлі на ринках має бути забезпечена можливість функціонування ринків лише за дотриманням наступних умов:

- зареєстрований оператор ринку харчових продуктів у Держпродспоживслужбі;

- знаходження на ринку не більше одного відвідувача на 20 кв. м. торгівельної площі;

- наявна можливість забезпечення дотримання відстані між покупцями в чергах не менше

 ніж 1,5 метрів;

- забезпечення відповідного персоналу та покупців засобами індивідуального захисту;

- забезпечення можливості дотримання протиепідемічних заходів;

- для ринків вихідного дня відстань між місцями торгівлі повинна становити не менше

  ніж 3 метри;

              -на вході до ринку організувати місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками.

 

  1. Діяльності підприємств, установ, організацій, які забезпечують проведення масових (культурних, спортивних, розважальних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів за участю більше однієї особи на 5 кв. метрів площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі), а також діяльність кінотеатрів та закладів культури з наповненістю кінозалів або залів понад 50 відсотків місць у кожному окремому кінозалі або залі. Організатор заходу є відповідальним за дотримання між учасниками фізичної дистанції не менше ніж 1,5 метра у разі проведення заходу із розміщенням учасників стоячи, а також дотримання інших санітарних та протиепідемічних заходів
  2. На період проведення карантинних заходів продовжити обмеження, що стосуються особистого прийому громадян та розгляду звернень громадян у їх присутності.
  3. З урахуванням епідемічної ситуації у громаді, збільшенням кількості транспортних засобів регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів автомобільним транспортом, зокрема перевезень пасажирів на міських автобусних маршрутах у режимі маршрутного таксі, в електричному (трамвай, тролейбус), залізничному транспорті, у міському, приміському, міжміському, внутрішньообласному та міжобласному сполученні, в кількості більшій, ніж кількість місць для сидіння, що передбачена технічною характеристикою транспортного засобу, визначена в реєстраційних документах на цей транспортний засіб, з дотриманням усіх протиепідемічних заходів.

Перевізник несе відповідальність за забезпечення водіїв засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, та здійснює контроль за використанням засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок пасажирами під час перевезення, у тому числі виготовлених самостійно.

  1. Заборонити відвідування сторонніми особами установ і закладів соціального захисту, в яких тимчасово або постійно проживають/перебувають громадяни похилого віку, ветерани війни і праці, особи з інвалідністю, особи із стійкими інтелектуальними або психічними порушеннями, установ і закладів, що надають соціальні послуги сім’ям/особам, які перебувають у складних життєвих обставинах, крім установ і закладів, які надають соціальні послуги екстрено (кризово).
  2. Суб’єктам господарювання, які експлуатують зони відпочинку (пляжі) тощо, та в місцях масового перебування людей забезпечити:
    1. Дотримання соціальної дистанції (не менше 1,5 метрів) між відпочиваючими (включаючи

 облаштування майданчиків з шезлонгами) та інших протиепідемічних заходів.

    1. Дотримання карантинних заходів з розрахунку фізичної дистанції між відвідувачами не

  менше 1,5 метра та знаходження однієї особи на 5 кв.м площі будівлі або території (якщо захід  проводиться на відкритому повітрі).

    1. Дотримання соціальної дистанції між сусідніми столами не менше 1,5 метра та

  розміщення за столом не більше 4 осіб (постанова головного санітарного лікаря України №32  

  від 02.06.2020 року).

  1. Перебувати на вулицях без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство чи її спеціальний статус.
  2. Рекомендувати Таїровській селищній раді звернутись із зверненням до ГУНП в Одеській області та УПП в Одеській області щодо посилення заходів здійснення контролю за дотриманням норм протиепідемічних заходів на території Таїровської об’єднаної територіальної громади, вчасності підприємств, установ, організацій, які забезпечують проведення масових (культурних, спортивних, розважальних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, продовольчих ринків, закладах харчування, магазинах, засобах регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів автомобільним транспортом, зокрема перевезень пасажирів на міських автобусних маршрутах у режимі маршрутного таксі, в електричному (трамвай, тролейбус), залізничному транспорті, у міському, приміському, міжміському, внутрішньо обласному та міжобласному сполученні, та ін..


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь