ПОВІДОМЛЕННЯ Про намір ТОВ «КОМУНСЕРВІС» встановити тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення, на 2020 рік

Дата: 19.06.2020 11:20
Кількість переглядів: 2071

Відповідно до ст. 10 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», керуючись Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України 05 червня 2018 року № 130 «Про затвердження Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності» ТОВ «КОМУНСЕРВІС» доводить до відома споживачів інформацію про намір звернутися до Таїровської  селищної ради із заявою про  встановлення тарифів  на послуги централізованого водопостачання та водовідведення на 2020 рік, яке надає ТОВ «КОМУНСЕРВІС».

Приведення тарифів до економічно обґрунтованого рівня є необхідним заходом для належного функціонування підприємства та безперервного забезпечення споживачів питною водою та водовідведенням.

При цьому, встановлення економічно обґрунтованих тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення на рівні, який покриває всі витрати в собівартості цих послуг, є вимогою чинного законодавства України (Законів України «Про ціни та ціноутворення», «Про питну воду та питне водопостачання», «Про державне регулювання у сфері комунальних послуг»). Зокрема відповідно до статті 10 Закону України «Про державне регулювання у сфері комунальних послуг» тарифи на комунальні послуги суб’єктів природних монополій та суб’єктів господарювання на суміжних ринках повинні забезпечувати відшкодування всіх економічно обґрунтованих планових витрат на їх виробництво з урахуванням планового прибутку.

Встановлення тарифів на послуги у розмірі, нижчому за розмір економічно обґрунтованих витрат на їх виробництво, без визначення джерел для відшкодування відповідної різниці, у тому числі за рахунок державного або місцевих бюджетів, не допускається.

До 01.01.2020 року діяли тарифи на водопостачання та водовідведення, які були встановлені:

- на послуги з централізованого водопостачання – Рішенням Виконавчого комітету  Таїровської селищної ради № 93  від 26 квітня 2019 року,  в розмірі 14,91 грн., в т.ч. ПДВ – 2,49 грн.

- на послуги з централізованого водовідведення - Рішенням Виконавчого комітету  Таїровської селищної ради № 93  від 26 квітня  2019 року,  в розмірі 12,57 грн., в т.ч. ПДВ – 2,09 грн.

На момент здійснення розрахунків Постановою НКРЕКП від 04.02.2020 № 283  змінено тарифи на водопостачання та водовідведення для споживачів ТОВ «Інфоксводоканал. В зв’язку із цим прямі витрати ТОВ «КОМУНСЕРВІС», а саме витрати на придбання води у ТОВ «Інфоксводоканал» збільшилися на  20,5 %, на водовідведення на 40,9%.

Протягом  2019 року ТОВ «КОМУНСЕРВІС» було збільшено матеріальну базу підприємства за рахунок основних засобів, задіяних в технологічному процесі водопостачання, що потягнуло за собою збільшення витрат на амортизацію основних засобів. Витрати пов’язані із поточним ремонтом технологічних мереж  збільшилися в 1,5 рази порівняно із попереднім періодом.

В наслідок проведення оптимізації технологічного процесу, протягом 2020 року  заплановано зменшення  витрат пов’язаних із обсягом використання електроенергії на 32,9% порівняно із попереднім періодом.

В наслідок збільшення вищезазначених витрат собівартість послуги із водопостачання зросла на 10,03%, собівартість послуги із водовідведення зросла на 17,6%.

Відсоток відшкодування діючим тарифом на водопостачання собівартості, планового економічного обґрунтованого тарифу: 88,3%;

Відсоток відшкодування діючим тарифом на водовідведення собівартості, планового економічного обґрунтованого тарифу: 89,27%.

В зв’язку із вищевикладеним, ТОВ «КОМУНСЕРВІС» має намір здійснити зміну тарифів, з приводу чого, згідно діючого законодавства, звернулось до органів місцевого самоврядування для встановлення тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення.

Таким чином тарифи на водопостачання в 2020 році складатимуть:

- тариф на послуги з централізованого водопостачання в розмірі – 16,35 грн., в т.ч. ПДВ;

- тариф на послуги з централізованого водовідведення  в розмірі – 14,75 грн., в т.ч. ПДВ.

 

Зауваження і пропозиції приймаються протягом 10 календарних днів з дня публікації цього повідомлення, в друкованому засобі масової інформації, за адресою: 65037, Одеська область, Овідіопольський район, с. Лиманка, ж/м Совіньйон, вул. Одеський бульвар, 3., або на поштову скриньку E-mail:  kommunservis@ukr.net до 28 червня 2020 року включно.

Розрахунок планових витрат на послуги водопостачання та водовідведення ТОВ «КОМУНСЕРВІС» на 2020 рік розміщений на офіційному сайті ТОВ «КОМУНСЕРВІС» http://sovinyon-kms.com.ua.

Протягом одного календарного місяця з дня отримання від ТОВ «КОМУНСЕРВІС» заяви та доданих до неї документів згідно вимогам наказу № 239 від 12.09.2018 «Про затвердження порядку розгляду органами місцевого самоврядування розрахунків тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, а також розрахунків тарифів на комунальні послуги, поданих для їх встановлення» Таїровською селищною радою будуть проведені відкриті слухання щодо поданої інформації.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь