26 квітня – День Чорнобильської катастрофи

Дата: 26.04.2020 13:12
Кількість переглядів: 830

У цей день у 1986 році на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції сталися два теплових вибухи, які вщент зруйнували реактор. В результаті техногенної катастрофи у довкілля потрапила велика кількість радіоактивних речовин. Одразу після катастрофи понад 8 мільйонів людей були опромінені, загинули десятки тисяч ліквідаторів, та понад 100 тисяч стали інвалідами.

«34 роки тому сталася ця жахлива трагедія, яка і досі обговорюється у світі. Низький уклін всім, хто брав участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, а також родичам та близьким тих, хто пішов з життя. Ми завжди пам’ятатимемо ваш подвиг. Ви – наші герої, які жертвували собою задля майбутнього країни», – підкреслила т. в. о. голови Таїровської селищної ради Лариса Бурлака.

Зазначимо, щороку ліквідатори та сім’ї загиблих, які мешкають на території Таїровської громади отримують матеріальну допомогу у розмірі 1000 гривень відповідно до пункту 1.16 програми «Соціальний захист населення Таїровської об’єднаної територіальної громади на 2019-2021 роки». Надання одноразової допомоги буде розглянуте на виконкомі, який відбудеться 28 квітня.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь