Пошук

На території Таїровської громади вжито додаткові заходи щодо запобігання коронавірусу

Дата: 16.04.2020 13:28
Кількість переглядів: 1135

Вжиття додаткових протиепідемічних заходів задля запобігання поширенню COVID-19 на території Таїровської громади обговорили під час засідання комісії техногенно-екологічної безпеки. Присутніми було вирішено:

1. Рекомендувати керівництву продовольчих ринків, які здійснюють свою діяльність на території Таїровської селищної ради, суворо дотримуватись обмежувальних протиепідемічних заходів. При здійсненні торгівлі на ринках має бути забезпечена можливість функціонування ринків лише за дотриманням наступних умов:

- зареєстрований оператор ринку харчових продуктів у Держпродспоживслужбі;

- знаходження на ринку не більше одного відвідувача на 20 кв. м. торгівельної площі;

- наявна можливість забезпечення дотримання відстані між покупцями в чергах не менше ніж 1,5 метрів;

- забезпечення відповідного персоналу та покупців засобами індивідуального захисту;

- забезпечення можливості дотримання протиепідемічних заходів;

- для ринків вихідного дня відстань між місцями торгівлі повинна становити не менше ніж 3 метри.

2. Рекомендувати керівництву продовольчих ринків, які здійснюють свою діяльність на території Таїровської селищної ради, тимчасово на період Великодніх свят припинити свою діяльність.

3. Рекомендувати керівникам релігійних організацій усіх віросповідань на території Таїровської селищної ради (Храм Покрова Пресвятої Богородиці Одеської єпархії УПЦ (смт. Таїрове); Свято-Вознесенський Храм Одеської єпархії УПЦ (с. Сухий Лиман); Храм Святих Благовірних Князя Петра і  Княгині Февронії Муромських Одеської єпархії УПЦ (ж/м Червоний Хутір); Храм Преподобного Олександра Свірського Одеської єпархії УПЦ (ж/м Совіньйон); Храм Святого Преподобного Сергія Радонежського (ж/м Дайберг):

- запровадити проведення онлайн-трансляцію (мережа Інтернет, телебачення тощо) богослужінь для населення;

- при здійсненні богослужінь слідкувати за дотриманням дистанції, уникати безпосереднього контакту між віруючими, виходячи з того, що на одну особу має припадати не менше 5 кв. м. площе церковної споруди. У храмах одночасно не може перебувати більше 10 осіб. Усі присутні у храмі мають бути у засобах індивідуального захисту (маски, респіратори);

- обмежити доступ до храмів та церков, що розташовані на території Таїровської селищної ради, для їх відвідування громадянами.

4. Рекомендувати жителям Таїровської громади максимально обмежити своє пересування та перебування у громадських місцях у період Великодніх свят.

5. Керівництву Комунального підприємства «Лиман» та Комунального підприємства «Житлово-комунальне підприємство «Таїрове» вжити заходів щодо обмеження доступу громадян до кладовищ під час Великодніх свят. Поминальні дні після Великодня і вчинення заупокійних молитов перенести на Троїцьку батьківську поминальну суботу, яка відбудеться 06 червня 2020 року згідно п. 3 Рішення Священного Синоду Української Православної Церкви від 09 квітня 2020 року.

Зазначимо, наразі в Одеській області зафіксовано 73 випадки захворювання на коронавірус. Загалом, на території України їх вже 4161. З них 116 летальних, 186 пацієнтів одужали. Дотримуйтесь правил карантину. Бережіть своє здоров’я та здоров’я своїх близьких.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь