«Життя без бар’єрів»: в Таїровській селищній раді обговорили питання доступності для людей з інвалідністю

Дата: 29.11.2019 13:17
Кількість переглядів: 1023

Забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об'єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури обговорили в Таїровській селищний раді. Круглий стіл пройшов напередодні Міжнародного дня людей з інвалідністю. Наразі на території Таїровської ОТГ продовжується робота зі створення безбар’єрного середовища, проводиться ремонт та реконструкція існуючих пандусів, під’їзних доріжок, поручнів та планується встановлення кнопок виклику до адміністративних приміщень.

«Сьогодні ми маємо ще чимало зробити для створення стандартних та доступних умов для людей з особливими потребами. Щонайменше надати їм можливість вільно пересуватися територією населеного пункту. Через фізичні обмеження більшість людей з інвалідністю не можуть відвідувати громадські заклади, користуватися транспортом, працювати й вести активний спосіб життя. Тому наше основне завдання — зробити все можливе для інтеграції інвалідів та інших маломобільних груп населення в усі сфери суспільного життя», — зазначила т. в. о. голови Таїровської селищної ради Лариса Бурлака.

У круглому столі взяли участь начальники та спеціалісти управлінь та відділів Таїровської селищної ради.  Зокрема, присутні обговорили також необхідність запобігати проявам усіх форм дискримінації щодо такої категорії населення та запобігання порушення їх прав, створення умов доступності, перш за все, до закладів охорони здоров’я, культури, освіти, приміщень органів місцевого самоврядування, житлових будинків, магазинів, а також автобусних зупинок на території Таїровської ОТГ.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь